Απάντησε η Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"!




H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκηρπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο.
«Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Όπως αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».
Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Ωστόσο, η Άγκυρα αποφεύγει να τραβήξει το πράγμα στα άκρα ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου. «Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας (σ.σ.: !) δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά πέρα από τους βερμπαλισμούς υπάρχει και η ουσία.
Και η ουσία απεικονίζεται στον χάρτη που δημοσιεύουμε και στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία "καταπίνει" ολόκληρη την ελληνική θαλάσσια και νησιωτική περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και της Ρόδου ή μάλλον θέλει να την "καταπιεί".
"Μολών Λαβέ" ψιθυρίζουν ήδη στα Επιτελεία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!