Ειρωνείες από τον Μπερίσα: «Οι φίλοι λάμπουν διά της απουσίας τους»



«Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν διά της απουσίας τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, σχολιάζοντας τη ματαίωση της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα, μετά τις δηλώσεις του πρώτου περί «Μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει την Πρέβεζα».

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα, ο κ. Μπερίσα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

«Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι’ αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον. Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία».


Την Τεάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ματαίωσε την επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των δηλώσεων του κ. Μπερίσα στην Αυλώνα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός, με αφορμή την ιστορική επέτειο, έκανε λόγο για «…εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». http://national-pride.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!