ΑΠΘ - καθαριότητα και τα παραλειπόμενά της


του Δημήτρη Μάρδα, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Χωρίς το παραμικρό εμπόδιο εκ μέρους των απεργών εργαζομένων συμβασιούχων (των ονομαζόμενων εργολαβικών) του ΑΠΘ, καθαρίστηκαν χθες ...κάποιες σχολές από ένα σύνολο διδασκόντων φοιτητών/τριών και εργαζομένων.

Βέβαια δεν έλειψαν και τα ευτράπελα που σχετίζονται όμως με τους αντιστασιακούς υπερ-αριστερούς, ριζοσπάστες… σοσιαλιστές που άλλοτε με κουκούλες και άλλοτε μέσα στη νύκτα εκφράζουν τη σθεναρή τους αντίσταση στο σύστημα. Έτσι μετά τις 9:00 το βράδυ, κάποιοι, στο πλαίσιο μιας επίδειξης δύναμης, σκόρπισαν σκουπίδια, στο φουαγιέ της Σχολής Νομικών Οικ/κών και Πολ/των Επιστημών (ΝΟΠΕ), όπως και στον εξωτερικό διάδρομό της. Ορισμένα από αυτά απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί, από τους πληβείους (διδάσκοντες φοιτητές κλπ) που συμμετείχαν στο χθεσινό καθάρισμα. Κάποια αφέθηκαν για να δείχνουν το μέγεθος της βαρβαρότητας των… ριζοσπαστών σοσιαλιστών εμπνευστών τέτοιων πράξεων.

Βλέποντας κάτι τέτοια –που είναι βέβαια ανούσια στα όσα γίνονται έξω από τον μικρόκοσμό μας– δε σας έρχεται στο μυαλό η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες»; Και για τους νεότερους, δεν αναφερόμαστε στον Γιώργο Παπανδρέου (π. πρωθυπουργό) που με μια του δήλωσή περί δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο της έξαρσης ενός δημοκρατικού μένους, έκανε – σύμφωνα με τα όσα είναι γραμμένα στα εγχειρίδια της οικονομίας– πλούσιους όσους μάντεψαν το τι είχε στο μυαλό του ή διάβασαν τη σκέψη του στο χρόνο που έπρεπε!. Αναφερόμαστε απλά στον παππού του.

Η πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί είναι λίγες ώρες μετά τον καθαρισμό της Σχολής Νομικών Οικ/κών και Πολ/των Επιστημών (ΝΟΠΕ), όπου οι γνωστοί μπαχαλάκηδες έδειξαν τη… δύναμη τους αδειάζοντας σακούλες σκουπιδιών και πετώντας σκουπίδια στους φρεσκοκαθαρισμένους διαδρόμους της Σχολής το βράδυ φυσικά. 

Η δεύτερη

είναι μετά τον καθαρισμό της 29ης Νοεμβρίου του Μικρού Αμφιθεάτρου της Σχολής ΝΟΠΕ και η τρίτη μια ημέρα πριν και μετά τη συνάντηση ενός συνονθυλεύματος εργολαβικών υπαλλήλων, των αρχισυνδικαλιστών τους φυσικά, και κάποιων αναρχοαυτόνομων και αυτοαποκαλούμενων αριστερών και των ομοίων τους. Όλοι αυτοί όλως τυχαίως ξέχασαν μετά τη βαθυστόχαστη διαβούλευση ωρών τις μπύρες τους, τα αποτσίγαρά τους, τις προκηρύξεις τους, τα μισοφαγωμένα μήλα τους και ότι άλλο σκουπίδι μπορείτε να φανταστείτε! Μαζί με όλα αυτά άφησαν και μια κάλπη, το προϊόν των ευτράπελων δημοκρατικών διαδικασιών δικής τους κοπής, που όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά κάτι θυμούνται για να ματαιώσουν την όποια ψηφοφορία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!