Τεχνητά ...νησιά στο Αιγαίο θέλει να φτιάξει η Τουρκία


Tεχνητά νησια  στο Αιγαίο ή στον Μαρμαρά σχεδιάζει να κατασκευάσει η Τουρκία, παρόμοια με τα Νησιά Φοίνικα που βρίσκονται στις ακτές της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ντουμπάι.
Το γιγάντιο τεχνητό νησί που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε σχήμα ημισελήνου και αστεριού και είναι εμπνευσμένο από την εθνική σημαία της Τουρκίας, αναμένεται να κοστίσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.Το έχει δε σχεδιάσει ο αρχιτεκτονας  Μ.Hepgüler,μετά από τρία χρόνια δουλειάς.Εάν τελικά δοθεί η έγκριση, το νησί θα κατασκευαστεί κατά μήκος της ακτής της επαρχίας της Σμύρνης ή στη θάλασσα του Μαρμαρά.Σύμφωνα με την εφημερίδα  Hürriyet την ανακοίνωση σχετικά με το τεχνητό νησί αναμένεται να κάνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Τ.Eρντογάν  το 2013.


«Τρελό σχέδιο νησιού»  είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της Hürriyet η οποία διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία ήδη δρομόόγησε την υλοποίηση του σχεδίου τεχνητών νησιών. Το νησί μπορεί να κατασκευαστεί σε 45 μήνες , δήλωσε ο κ. Hepgüler, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν περισσότερες από 1.000 κατοικίες, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και ένα ελικοδρόμιο. Οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα στο έργο είπε ο κ. Hepgüler.
Αναφέρει δε ότι το σχέδιο που ετοιμάστηκε για το τεχνητό νησί  θα χρησιμοποιηθουν τα υλικά από την εκχωμάτωση που θα βγούν από το σχέδιο «Σήραγγα Κωνσταντινούπολη». Ηδη, αναφερεται, ότι το  σχέδιο  που ο κ. Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «Τρελό Σχέδιο» έχει ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.
 
 Λέτε, για να αστειευτούμε και λίγο,  να θέλει έτσι να επεκτείνει τα ...χωρικά της ύδατα;   http://www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!