«Άνοιξε ο δρόμος για μια νέα περίοδο για τη χώρα. Το χρέος γίνεται βιώσιμο» (Σαμαράς)


Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας. Η στρατηγική της κυβέρνησης δικαιώθηκε, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και πρόσθεσε ότι διασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα.
Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς, για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. «Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα». Γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην οικονομία.
Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκατομμύρια περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν στην οικονομία. Την πραγματική οικονομία. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού και κυρίως θα ανοίξει τον δρόμο για να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, το αίμα της οικονομίας: «Δηλαδή για να ανακοπεί η ανεργία και να αρχίσει η ανάκαμψη. Που αποτελεί και την υψίστη προτεραιότητά μας»

Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα στο εξής θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη είπε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια. Το σημαντικότερο, συνέχισε, είναι ότι το συνολικό χρέος μειώνεται κατά 20%. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας μας.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς αυτό, το πετύχαμε όλοι μαζί, όλοι οι Έλληνες με τις θυσίες τους και όσοι πίστεψαν στην πολιτική μας και το μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που δεν πίστεψε στις μεμψιμοιρίες και στη γκρίνια.

Αύριο στη 1:00 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ενώ στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, τους οποίους θα ενημερώσει αναλυτικά για τα αποτελέσματα της Ευρωομάδας (Eurogroup) και θα συζητηθούν οι προοπτικές που διανοίγονται.
 
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!