WSJ:"Η σύγκρουση ΔΝΤ και ΕΕ φέρνει καταστροφή σε Ελλάδα"

Image

Σύμφωνα με ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», το χάσμα μεταξύ δύο εκ των «κυριότερων παικτών» στη διαδικασία για τη λήψη απόφασης ενός νέου δανείου στην Ελλάδα, του ΔΝΤ και της ΕΕ που εκφράζεται κυρίως από την Γερμανία, αποκαλύπτει,  θεμελιώδη απόκλιση στην προσέγγισή τους για μείωση του τεράστιου ελληνικού χρέους και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή την Ελλάδα!.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι μια αξιόπιστη συμφωνία θα περιλαμβάνει θυσίες από τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας στην Ευρώπη (ΕΚΤ και κυβερνήσεις), υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να επιβληθούν «περαιτέρω δρακόντειες περικοπές» μισθών στον ελληνικό δημόσιο τομέα, καθώς αυτές θα εκτροχιάσουν το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.
Από τη δική της πλευρά, η Γερμανία τάσσεται κατά του OSI (συμμετοχή του επίσημου τομέα) και υπέρ ενός αυστηρού δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, όπως τονίζεται, αναλυτές εκτιμούν ότι εντάσσεται και η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα για υπαγωγή του ελληνικού προϋπολογισμού στην εποπτεία της ΕΕ, πρόταση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ελλάδας και έλαβε περιορισμένη στήριξη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.
Επίσης, καταγράφεται η έμφαση που δίνει το ΔΝΤ, από κοινού με άλλους πιστωτές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, στο ότι η Αθήνα δεν πρέπει να θέσει προηγούμενο για άλλες δοκιμαζόμενες οικονομίες, όπως η Πορτογαλία.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!