Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες για το «κούρεμα» του χρέους

Χρειάζεται βαθύτερο «κούρεμα» εκτιμά η τρόϊκα σε έκθεση της

Μέχρι τα ξημερ'ωματα συνεχίζονταν στπ Eurogroup οι διαπραγματεύσεις για το θέμα του ύψους του «κουρέματος» του Ελληνικού χρέους καθώς και του ύψους του επιτοκίου που  μπήκε και  πάλι την νύχτα της Δευτέρας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τρόικα σε έκθεσή της για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θεωρεί ότι θα χρειασθεί επιπλέον συνεισφορά του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να πέσει στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020, κρίνοντας πως με τις παρούσες προτάσεις το χρέος δεν θα μειωθεί κάτω από το 129%.
Εάν μάλιστα δεν προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις και τα άλλα μέτρα, μπορεί να διαμορφωθεί σε οκτώ χρόνια σε 160% του ΑΕΠ.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται εντατικά και είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συμμετείχαν σε σύσκεψη με την τρόϊκα ενώ η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχιζόταν με τη συμμετοχή του κ. Γ. Ζανιά, ως αναπληρωτή του υπουργού των Οικονομικών. Μετά το τέλος της οι κ.κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος επέστρεψαν στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρθηκε σε τρεις παραμέτρους σχετικά με το πρόγραμμα για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας:

-Στο νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

-Στο πολιτικό περιβάλλον. Τόνισε ότι το Πρόγραμμα, παρότι περιλαμβάνει πολλά δύσκολα μέτρα, εγκρίθηκε από τη Βουλή με πολύ ισχυρή πλειοψηφία 2/3 και ότι τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στηρίζουν τις αλλαγές. Αναφέρθηκε επίσης στο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη.

-Η εφαρμογή του Προγράμματος, η νέα δανειακή σύμβαση και η υλοποίηση του PSI θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα μειώσουν την αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας.     ifemerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!