Μπορείς να πυροβολήσεις στο διάστημα;

Μπορείς να πυροβολήσεις στο διάστημα;

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένα όπλο εκπυρσοκροτήσει εκτός της Γης

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συμβεί εάν ένα όπλο εκπυρσοκροτήσει στο διάστημα; Το πρώτο βέβαια ερώτημα που θα έθετε κάποιος είναι αν αυτό είναι δυνατό. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι καταφατική!


Παρόλο που η καύση δεν είναι δυνατή σε περιβάλλον δίχως οξυγόνο, θεωρητικά ένα όπλο μπορεί να εκπυρσοκροτήσει εκτός Γης. Και αυτό γιατί στα μοντέρνα όπλα το μπαρούτι πυροδοτείται από χημικές ουσίες που δεν απαιτούν την ύπαρξη οξυγόνου. 




Η μόνη διαφορά που υπάρχει στη χρήση ενός όπλου στη Γη και το διάστημα, είναι η το σχήμα του ίχνους του καπνού που θα δημιουργηθεί κατά την εκπυρσοκρότηση.


«Στο διάστημα, θα έμοιαζε με μια σφαίρα που θα διογκώνονταν από την άκρη της κάνης» εξηγεί ο Peter Schultz, αστρονόμος από το πανεπιστήμιο Brown.


Λαμβάνοντας υπόψιν τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα, εάν ένα όπλο πυροβολήσει στο διάστημα, αυτός που το κρατάει θα εκτιναχτεί προς την αντίθετη κατεύθυνση της σφαίρας. Βέβαια, εάν η ταχύτητα της σφαίρας είναι περίπου 1.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ο άνθρωπος που το κρατάει θα μετακινηθεί μόλις μερικά εκατοστά προς τα πίσω, καθώς η μάζα του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της σφαίρας.


Η σφαίρα θα συνεχίσει την πορεία αιωνίως. «Δε θα σταματήσει ποτέ, καθώς το σύμπαν θα επεκτείνεται γρηγορότερα από ό,τι η σφαίρα θα μπορεί να καλύψει τη διαφορά με οποιαδήποτε μάζα και αν έχει», εξηγεί ο αστρονόμος Matija Cuk.


Αν και πολλοί μπορεί να θεωρήσουν το περιστατικό της εκπυρσοκρότησης ενός όπλου στο διάστημα, κάτι εντελώς απίθανο να συμβεί, στην πραγματικότητα όπλα έχουν βρεθεί εκτός της Γης. Για δεκαετίες, ανάμεσα στα αντικείμενα που υπήρχαν στο βασικό εξοπλισμό των ρώσων αστροναυτών, περιλαμβάνονταν και όπλα!
newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!