Προσκλητήριο για τη μεγάλη κεντροδεξιά ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

Προσκλητήριο για τη μεγάλη κεντροδεξιά ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

Ανοιχτή πρόσκληση για μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με την συστράτευση πολιτών και πολιτικών στελεχών, ανεξαρτήτως προέλευσης, στον κοινό στόχο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση μέσω μιας αναπτυξιακής εθνικής στρατηγικής σχεδιάζει να απευθύνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Η προεκλογική εκστρατεία του Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε ουσιαστικά σήμερα, με τις δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κύπρο όπου σημείωσε ότι μετά το κούρεμα και το νέο δάνειο «η μεγάλη μάχη για την ανάκαμψη της Ελλάδας τώρα αρχίζει» και πως «σε αυτή τη μάχη για ελπίδα ανάκαμψη και ανάπτυξη η Νέα Δημοκρατία θα πρωτοστατήσει!».

Η προσχώρηση των Βορίδη και Γεωργιάδη ήταν μόνο η αρχή όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες σημειώνουν ότι προεκλογικά θα επιδιωχθεί αμφίπλευρη διεύρυνση με την ενσωμάτωση ακόμη και στελεχών που προέρχονται από το κέντρο και την κεντροαριστερά, χώρους με τους οποίους ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ανοιχτούς διαύλους από την δεκαετία του 90΄ μέχρι σήμερα.

Στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις ακόμη και με στελέχη που κινούνται και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε μια από αυτές τις περιπτώσεις γίνεται συζήτηση για ένα ιδιαίτερα ηχηρό όνομα που έχει μακρά πολιτική θητεία και η εικόνα του δεν έχει πληγεί από την διετή διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ενώ ταυτόχρονα χαίρει εκτίμησης και στην κεντροδεξιά.

Παράλληλα στην Βόρεια Ελλάδα θεωρείται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης , παρά τα όσα λέγονται, θα στηρίξει την ΝΔ ακόμη και με την δημιουργία του ομίλου ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. που έχει προαναγγείλει. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο με τους διαγραφέντες βουλευτές καθώς ήδη μετά τις δηλώσεις στελεχών που επέμειναν ότι το σπίτι τους είναι η ΝΔ , τόσο ο Γ. Βλάχος ./όσο και ο Ζ. Τζικαλάγιας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους.

Σε πηγαδάκια στελεχών της ΝΔ λέγεται, μέχρι στιγμής ως αστείο, ότι δεν αποκλείεται να επιστρέψει ακόμη και η Ντ. Μπακογιάννη , πριν από τις εκλογές. Μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές το αποκλείουν , παρόλα αυτά πολύ πιθανολογούν ότι ίσως τελικά και να συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής, με τις εκλογές να έχουν πλέον κλειδώσει για τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαϊου, έχει αποφασίσει να παρέμβει δυναμικά στην προεκλογική περίοδο και μάλιστα με έντονα παραταξιακούς τόνους ώστε να συμβάλει στην συσπείρωση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων.

Συνεργάτες του, θεωρούν βέβαιο ότι μια τέτοια κίνηση του Κώστα Καραμανλή σε συνδυασμό με την ανοιχτή πρόσκληση της ηγεσίας της ΝΔ στην κοινωνία, θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στο εκλογικό αποτέλεσμα με δεδομένες και τις απώλειες που θα μπορούσε να επιφέρει ένα νέο κόμμα με τον πάνο καμένο και τον Γιάννη Μανώλη.

Ως αντίπαλο δέος τόσο στο δίδυμο Μανώλη – Καμένου όσο και στον συνδικαλιστικό κλάδο και κυρίως σε στελέχη που αποστασιοποιούνται από την ΝΔ αναμένεται να λειτουργήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ως τομεάρχης εσωτερικών θα έχει ενεργή ανάμειξη στην προεκλογική περίοδο και θα επιχειρήσει να ασκήσει κάθε διαθέσιμη επιρροή του προς την γαλάζια βάση και τους κομματάρχες.

Κι όλα αυτά, γιατί βασικός στόχος της ΝΔ την προεκλογική περίοδο είναι η αυτοδυναμία και κάτι τέτοιο μόνο με μια διεύρυνση και συνένωση δυνάμεων εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!