Η Νέα Μεταπολίτευση άρχισε



Να ξηλωθεί το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα στο οποίο μεταλλάχθηκε με την πάροδο του χρόνου η Μεταπολίτευση του Καραμανλή το 1974 και να ανασυνταχθεί το πολιτικό σκηνικό προς όφελος της Πατρίδας και του Λαού της
Αυτό συμβαίνει σήμερα. Τα παλιά κόμματα διαλύονται. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τον Παπανδρέου στην πολιτική λήθη.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. διαλύεται μέσα στις αντιφάσεις του. Η ΝΔ αντιμετωπίζει κι αυτή μια μεγάλη κρίση μετά την διαφοροποίηση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην  δύσκολη στάση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίζει την δανειακή και το PSI προκειμένου να διασωθεί η χώρα αλλά και να μείνει στο παιχνίδι.
Εμείς άλλωστε δεν σταματήσαμε να γράφουμε ότι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα έχει επιπτώσεις και στα άλλα κόμματα. Το πολιτικό σκηνικό καταρρέει σήμερα και κανένα κόμμα δεν θα μείνει ανεπηρέαστο. Νέα κόμματα θα δημιουργηθούν.
Όλα όσα όμως συμβαίνουν στην ΚΟ της ΝΔ είναι συνέπεια του γεγονότος ότι δεν εκφράζει τη σημερινή λαϊκή βούληση. Αυτή η ΚΟ εκλέχτηκε σε άλλες εποχές και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου αρχηγού στήριξε, με εξαίρεση ελάχιστους βουλευτές, τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Αυτή η ΚΟ δεν ήταν ποτέ του Σαμαρά κι αυτός εξηγεί όλους αυτούς τους συμβιβασμούς και τους ελιγμούς που αναγκαζόταν να κάνει στα δυο χρόνια που πέρασαν προκειμένου να διατηρήσει την συνοχή της.
Ο Σαμαράς όμως εκλέχτηκε απευθείας από τον λαό και σ΄ αυτόν μόνο δίνει λόγο.
Σήμερα ο Σαμαράς μετά την χθεσινή ανταρσία παραμένει ανυποχώρητος. Όσοι δεν πειθαρχήσουν στην κομματική γραμμή θα διαγραφούν.
Την ίδια στιγμή οργή προκαλούν στους άλλους βουλευτές οι χθεσινές ανταρσίες. Πολλοί βουλευτές τις αποδίδουν σε προσωπικές φιλοδοξίες. Λένε για παράδειγμα ότι ο κ. Μαρκόπουλος ήταν μονίμως δυσαρεστημένος με τον κ. Σαμαρά επειδή δεν τον έκανε γραμματέα της ΚΟ στην θέση του κ. Τασούλα, ενώ ο κ. Βλάχος εποφθαλμιούσε την θέση του γραμματέα του κόμματος.
Τι ρόλο όμως μπορούν να παίξουν τετριμμένες προσωπικές φιλοδοξίες μπροστά σ΄ αυτό που έρχεται. Αυτήν την δύσκολη ώρα όλοι μετριόνται.
Και την λύση θα την δώσουν οι εκλογές τις οποίες θα απαιτήσει ο Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής.
Τι είναι πατριωτική στάση;
Στόχος του Σαμαρά δεν είναι μία  «πύρρειος εκλογική νίκη». Στόχος του Σαμαρά είναι να κρατήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες όρθιους παρά τις αντιξοότητες και την κατάλληλη στιγμή να κάνει την επίθεση που θα δώσει μία πραγματική νίκη στην Ελλάδα.
Όταν έχεις κατώτερες δυνάμεις είσαι αναγκασμένος να κερδίσεις χρόνο.
Με το να θεωρούν ορισμένοι ότι είναι πατριώτες, προτρέποντας τον Σαμαρά να πάει να σφαγιαστεί στην μάχη στέλνοντας την χώρα στην άβυσσο, μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους  συμφέροντα.
“Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου”, έλεγε ο John Kenneth Galbraith.
 Και είναι αυτό το δίλημμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος ο Σαμαράς όταν πήρε την απόφαση για την δανειακή και το psi. Να κρατήσω όρθια την χώρα προκαλώντας δυσαρέσκεια ή να οδηγήσω την χώρα στην δραχμή για μια εφήμερη προσωπική δόξα που θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της χώρας; 
Αν δεν είναι πατριωτική στάση να αναλαμβάνεις την διαχείριση  του χάους που προκάλεσε ο ΓΑΠ τα τελευταία δυο χρόνια, με όποιο πολιτικό  και προσωπικό κόστος,  με σκοπό να  σταθεροποιήσεις την χώρα ώστε να μπορείς να την βγάλεις από το αδιέξοδο, τότε ποια είναι;
Με την στρατηγική του κατάφερε να εγκλωβίσει το μεταπολιτευτικό  σύστημα στην ίδια του την παγίδα. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, το ΛΑΟΣ…ξεβρακώνεται και οδεύει στον δρόμο του ΠΑΣΟΚ και καταρρέουν μαζί με τον Παπαδήμο τα σενάρια συγκυβέρνησης και τεχνοκρατικών λύσεων που προωθούσε η διαπλοκή. Παράλληλα, μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, απέδειξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι όντως εφικτή.  Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς απώλειες. Άλλωστε καιρός είναι να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι.
Οπωσδήποτε, το psi και η δανειακή δεν αποτελούν πανάκεια  για την χώρα. Όμως, θα του επιτρέψουν να σταθεροποιήσει την χώρα για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση.
Και ο χειρότερος  επικριτής της στρατηγικής Σαμαρά, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν μπορείς να χτίσεις πάνω σε ερείπια.
Στο μεταξύ, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη δείχνουν, ότι οι έμμονες της Μέρκελ για περισσότερη λιτότητα και δημοσιονομική πειθαρχεία, καθώς και το αποτυχημένο φάρμακο που χορήγησε μέσω της τρόικα στην Ελλάδα, την έχουν οδηγήσει στο μάτι του κύκλωνα. Είναι πλέον θέμα χρόνου να αποδεχτεί την αναπτυξιακή πολιτική για την Ευρωζώνη. Συνεπάγεται λοιπόν, πως πρέπει να παραμείνουμε στο παιχνίδι.
Και θυμηθείτε τι είχε πει στην Μέρκελ στο σύνοδο του ΕΛΚ: “Όταν η πολιτική σου αποτύχει εγώ θα είμαι εδώ με το δικό μου σχέδιο
Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!