Γιατί χασμουριόμαστε; Ξέρετε;


Γιατί χασμουριόμαστε; Ξέρετε;
Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι το χασμουρητό είναι σημάδι νύστας, βαρεμάρας ή... ματιάσματος, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια.
Το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Μπινγκχάμτον των ΗΠΑ, πραγματοποίησε μία μεγάλη έρευνα με σκοπό να απαντήσει στο ερώτημα "γιατί χασμουριόμαστε";

Ο επικεφαλής της έρευνας Andrew Gallup διαπίστωσε ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο χασμουριόμαστε είναι... η υπερθέρμανση του εγκεφάλου μας! Όταν η θερμοκρασία του γίνει μεγαλύτερη από το κανονικό, τότε το χασμουρητό λειτουργεί σαν "air condition" για τον εγκέφαλο και τον επαναφέρει στην κανονική του κατάσταση.
"Οι εγκέφαλοι είναι σαν υπολογιστές" είπε ο Gallup. "Λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν ψυχραίνονται, για αυτό έχουν αναπτυχθεί μηχανισμοί όπως το χασμουρητό που επιτρέπουν την ψύχρανση του θερμού εγκεφάλου. Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχει ένα πλαφόν θερμοκρασίας πάνω από το οποίο πυροδοτείται ενστικτωδώς το χασμουρητό. Η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να συμβεί γιατί νυστάζουμε, γιατί μόλις έχουμε ξυπνήσει, γιατί νιώθουμε εξάντληση και για δεκάδες άλλους λόγους.   ΠΗΓΗ:Madata.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Δημιουργια Ιστοσελιδων είπε…
Μα οποτε χασμουριομαστε ειναι οταν ειμαστε νυσταγμενοι,κουρασμενοι...Δεν εχουμε χασμουρηθει ποτε ενω ειμαστε ξεκουραστοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!