Δένδιας: Η τουρκική επιθετικότητα απορρίπτεται και δεν μας φοβίζει -Απαράδεκτες οι αναφορές στα ελληνικά νησιά


Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για την ανεξέλεγκτη και απαράδεκτη ρητορική που χρησιμοποιεί όταν απευθύνεται στη χώρα, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από τη Βουλή.

«Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, δεν μας φοβίζει», είπε ο υπουργός στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, και πρόσθεσε: «Απειλές αγοραίες, πότε θα έρθει ο καθένας, δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα ρητορικών οξύνσεων και να μετατρέψουμε ένα θέμα διεθνούς δικαίου σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα δεν είναι τέτοια χώρα».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως δεν υποτιμά τις απειλές της τουρκικής πλευράς, οι οποίες «είναι πέραν του απαραδέκτου», ειδικά αυτές που αφορούν σε κατοχή ελληνικών νησιών.

«Χρησιμοποίησα ενώπιον της Γαλλίδας ΥΠΕΞ την έκφραση νταϊλίκια για να υπογραμμίσω πόσο απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα είναι αυτά. Υπάρχει απόλυτη ομόνοια του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων και της κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει στο επίπεδό του για τη δική του πολιτική τακτική. Παρακαλώ να υπογραμμιστεί ότι και οι ΗΠΑ πήραν καθαρή θέση στο θέμα, και ο εκπρόσωπος ΕΕ έχει πάρει καθαρή θέση και η τσεχική προεδρία. Και στις τρεις περιπτώσεις υπήρξε οργίλη αντίδραση της Τουρκίας, ως πιστοποιητικό επαρκούς απάντησης. Μπορούμε και μόνοι μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φίλους, συμμάχους και στήριξη», κατέληξε.

https://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!