Όσο εμείς «κοιμόμαστε» η Τουρκία «προχωρά» και μας το λέει! Η υπόθεση με τα «νατοϊκά συγχαρητήρια»

Τις προηγούμενες ημέρες γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες της εξωφρενικής συμπεριφοράς του ΝΑΤΟ, που διαρκώς χαϊδεύει την Άγκυρα και κάνει τα στραβά μάτια στην αλήτικη συμπεριφορά του κράτους – ταραξία (και του κράτους – διακινητή) που ονομάζεται Τουρκία, πολλές φορές εις βάρος της χώρας μας.

Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει ότι τον Μάρτιο του 2020, τις ημέρες που η Τουρκία με πολιορκητικό κριό ορδές προσφύγων – μεταναστών (και άλλων…) προσπάθησε στην ουσία να καταλύσει τα σύνορα της Ελλάδας και να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης, ο κατά τα άλλα λαλίστατος Γενικός Γραμματέας του NATO J. Stoltenberg είχε εξαφανιστεί και στην συνέχεια ταξίδεψε στην Άγκυρα για να βγάλει φωτογραφίες χαμογελώντας με τον Ερντογάν χωρίς να πει κουβέντα για την απόπειρα εισβολής στον Έβρο. 

Επιστρέφοντας στα πρόσφατα γεγονότα, την 30 Αυγούστου το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ  που εδρεύει στη Σμύρνη (στο οποίο υπηρετούν και Έλληνες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί), ανέβασε tweet με το οποίο δήλωσε ότι εορτάζει μαζί τους Τούρκους την Ημέρα της Νίκης (άραγε εναντίον ποιου) και την Ημέρα των ΕΔ.

 

Μετά από την (σωστή) αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, το Στρατηγείο κατέβασε την ανάρτηση (χωρίς να απολογηθεί) ενώ τις βραδινές ώρες της 01 Σεπτεμβρίου ανέβασε νέο tweet με το οποίο προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χωρίς και πάλι να ζητά συγγνώμη για το απαράδεκτο tweet της 30 Αυγούστου.

Το βράδυ της Παρασκευής 02 Σεπτεμβρίου το τουρκικό ΥΠΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την απόσυρση του tweet διότι όπως λέει το ΝΑΤΟ υποχώρησε στο αίτημα «της κακομαθημένης Ελλάδας» και ως συνήθως προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την χώρα μας ότι προκαλεί εγκλωβίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει την αποστολή αεροφωτογράφησης της τοποθεσίας των S-300 στην Κρήτη (Ναι στην ΚΡΗΤΗ), ως αποστολή του ΝΑΤΟ.

Πέραν των γνωστών και ανυπόστατων ισχυρισμών της ανακοίνωσης του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται ο «νταής» Ακάρ, υπάρχει ένα σημείο το οποίο αποδεικνύει περίτρανα το πόσο λάθος είναι η τακτική που ακολουθείται από την Ελλάδα, σχετικά με την αντιμετώπιση της επιθετικής ρητορικής, της διαρκούς διαστρέβλωσης της αλήθειας και των αστήρικτων καταγγελιών της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας. Το σημείο αυτό είναι η παράγραφος όπου το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι τόσα χρόνια η Ελλάδα δεν αντιδρούσε σε παρόμοιες ενέργειες και δεν υπήρχε πρόβλημα. 

Δηλαδή η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τόσα χρόνια η Ελλάδα δεν αντιδρά σε παρόμοια tweet, οπότε (σύμφωνα  με την οθωμανική λογική) δεν δικαιούται να φωνάζει τώρα. 

Ανατρέχοντας λοιπόν στις αναρτήσεις του Στρατηγείου της Σμύρνης τα έτη 2020 και 2021 διαπιστώνουμε ότι:

-Την 30 Αυγούστου 2020 όχι μόνο ανάρτησε tweet για την «Ημέρα της Νίκης» αλλά και ο Βρετανός Υποδιοικητής του Στρατηγείου παρέστη στις εκδηλώσεις και στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Κεμάλ στη Σμύρνη.

 

-Το 2021 και πάλι το Στρατηγείο με tweet ευχήθηκε για την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»..

 

Αναζητώντας τα έτη 2020 και 2021 τις αντιδράσεις του Ελληνικού ΥΠΕΞ στα κατάπτυστα tweet του Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη δεν βρήκαμε καμία παρόμοια αντίδραση όπως η πρόσφατη (και πολύ σωστή) αντίδραση. 

Το προαναφερθέν σημείο της ανακοίνωσης του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας προβάλλει τον πυρήνα της τουρκικής τακτικής «λέγε-λέγε κάτι θα μείνει» ή αλλιώς «αυτός που ακούγεται, αυτός έχει δίκιο». 

Την ίδια τακτική ακολουθεί η Τουρκία και στο Αιγαίο όπου :

– Καθημερινά κατηγορεί (με ανακοινώσεις της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών), την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις, χωρίς να ασχολείται κανείς στην Ελλάδα με την άμεση απάντηση της αισχρής τουρκικής προπαγάνδας.

-Καθημερινά παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) και τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ), με μαχητικά Α/Φ και από τις αρχές του έτους κυρίως με τουρκικά UAV τα οποία εκτελούν πλέον το μεγαλύτερο αριθμό των παραβιάσεων και συμμετέχοντας με μεγάλο ποσοστό στις υπερπτήσεις ΑΝΩΘΕΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ (έχουν ξεπεράσει τις 3.400 παραβιάσεις), οι οποίες λαμβάνουν χώρα και τα Σαββατοκύριακα, ακόμα και σε Εθνικές Εορτές και Αργίες στέλνοντας στο κάλαθο των αχρήστων τα λεγόμενα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». 

Σκεφτείτε λοιπόν τι θα πει η Τουρκία εάν καταρριφθεί 1 UAV εντός του FIR ΑΘΗΝΩΝ: «Μα καλά τόσα χρόνια η Ελλάδα δεν αντιδρούσε. Τώρα γιατί ;».

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι διαχρονικά η Στρατηγική Ψυχραιμία και η τακτική κατευνασμού της Τουρκίας, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως αυξάνουν τα προβλήματα και κυρίως ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΥΝ το καθεστώς Ερντογάν.

Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της Τουρκίας απαιτεί επιμονή, συνέχεια κι εντέλει συνέπεια και να μην εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία και την ευκαιριακή ανάγκη επίδειξης «πατριωτισμού».

https://www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!