Στόλτενμπεργκ - Μπλίνκεν: : Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους δια της διπλωματικής οδού


«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι και συνεισφέρουν στο ΝΑΤΟ με πολλούς τρόπους. Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους θα πρέπει να λυθούν δια της διπλωματικής οδού», τόνισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ κληθείς να σχολιάσει τις επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου,Ταγιπ Ερντογάν, κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα  σε κοινη συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό  Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, μετά  την συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο κ.Στόλτενμπεργκ είπε:

 «Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι. Συμμετέχουν και συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα. Στο ΝΑΤΟ έχουμε ένα μηχανισμό αποκλιμάκωσης - ο οποίος έχει ήδη χρησιμοποιηθεί - μέσω του οποίου η Τουρκία και η Ελλάδα δεσμεύονται να παρέχουν πληροφορίες και τρόπους για την αποκλιμάκωση κάθε επικίνδυνης κατάστασης ή συμπεριφοράς στο Αιγαίο».

«Είμαστε 30 διαφορετικές Δημοκρατίες και φυσικά δεν συμφωνούμε πάντα σε όλα τα ζητήματα», είπε επίσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, 'Αντονι Μπλίνκεν, από την πλευρά του δήλωσε   ότι συμφωνεί με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ : «Έχουν διαφορές και θέλουμε να τους δούμε να τις επιλύουν με εποικοδομητικό τρόπο, μέσα από το διάλογο - έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν και αυτό αναμένουμε ότι θα ξαναγίνει».

https://naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!