Ο Ερντογάν από το ΝΑΤΟ... εγκαλεί την Ελλάδα: Αδιανόητο να μας κατηγορεί ως υπεύθυνους για το μεταναστευτικό

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνάντηση με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν την πολυτέλεια να αδιαφορούν για τις συγκρούσεις στη Συρία. «Στη σημερινή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα, συζητήσαμε για την κατάσταση στη Συρία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να είναι αδιάφορη στις συγκρούσεις στη Συρία», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Είναι πέρα από τη λογική και την κατανόηση ένας σύμμαχος, και μία γειτονική χώρα, να δείχνει την Τουρκία ως υπεύθυνη για το κύμα παράτυπης μετανάστευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Είναι κρίσιμο οι σύμμαχοί μας να επιδεικνύουν αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις ή πολιτικούς όρους, και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι «το σύνορο της Τουρκίας με τη Συρία είναι το νοτιοανατολικό σύνορο του ΝΑΤΟ».

«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη προς τη συμμαχία σε μια σαφώς κρίσιμη περίοδο. Οι σύμμαχοί μας πρέπει να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας χωρίς διακρίσεις και χωρίς να υποδηλώνουν πολιτικές συνθήκες. Είμαστε η μόνη χώρα που πολεμάει εδώ και εννιά χρόνια στη Συρία. Η μόνη που συγκρούεται με το ISIS, έχουμε μάρτυρες», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!