Πέτσας για περιστατικό στην Κω: «Έχει κληθεί στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης για εξηγήσεις»

Πέτσας για περιστατικό στην Κω: «Έχει κληθεί στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης για εξηγήσεις»

Τον Τούρκο πρέσβη έχει καλέσει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που σημειώθηκε ανοιχτά της Κω, με τουρκική ακταιωρό να χτυπά ελληνικό σκάφος του λιμενικού.
Την είδηση του συμβάντος επιβεβαίωσε τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε την κλήση του πρέσβη της Τουρκίας για να απολογηθεί.

Το χρονικό του γεγονότος

Όπως φαίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσίασε η Bild και η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του λιμενικού και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από τη σύγκρουση έσπασαν τα ρέλια του σκάφους, δηλαδή τα κάγκελα που βρίσκονται στην πρύμνη του, ενώ αυτό που ακούγεται από τους λιμενικούς είναι ότι «Μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η τουρκική ακταιωρός όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, κυνηγώντας ένα ελληνικό φουσκωτό που περιπολούσε στην περιοχή.
Αυτό είναι ενδεικτικό του τι τραβάνε οι άνθρωποι στο Αιγαίο», μετέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή στον Τάκη Χατζή, σημειώνοντας ότι «Η Ελλάδα δεν δίνει διάσταση γιατί θέλει ηρεμία στο Αιγαίο». 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!