Για “ωμό εκβιασμό της Τουρκίας” μίλησε ο ΥΕΘΑ υποδεχόμενος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Για ωμό εκβιασμό της Τουρκίας, έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποδεχόμενος στο ΥΠΕΘΑ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:
“… το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τις χώρες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, απειλώντας άμεσα τις εσωτερικές τους δομές και εγείροντας σημαντικά προβλήματα διαχείρισής του, ακόμη και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στάση δε της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στο υπόψη ζήτημα -αλλά και σε όλα τα ζητήματα των διμερών σχέσεων- είναι διαχρονικά προβληματική. Κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες όμως, η τουρκική πλευρά έχει προβεί σε έναν ωμό εκβιασμό κατά της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την πίεση που αντιμετωπίζει στα σύνορά της με τη Συρία, έχει οδηγήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών στη μεθόριο με την Ελλάδα. Επιδιώκει αφ’ ενός να λάβει ανταλλάγματα και στήριξη από την Ευρώπη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Συρία ή για τη δική της διαχείριση του Προσφυγικού στο εσωτερικό της και αφ’ ετέρου να πιέσει ακόμα περισσότερο μέχρι το σημείο της εσωτερικής αποσταθεροποίησης τη χώρα μας.
Η Ελλάδα λοιπόν, καλείται να αντιμετωπίσει με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ένα σύνολο σύνθετων και πολυδιάστατων προκλήσεων, με ορθολογικό τρόπο, στρατηγική ψυχραιμία στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, έχοντας ως βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εθνικών της συμφερόντων και την εξασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!