''Απασφάλισε'' ο Ερντογάν: Ζήτησε από τον Πούτιν μερίδιο απο τα συριακά πετρέλαια - Πως επηρεάζεται το θέμα των κοιτασμάτων σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο



Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ωμά και ξεκάθαρα, ότι ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, την κοινή διαχείριση των πετρελαϊκών πεδίων στην περιοχή Deir al-Zor της Ανατολικής Συρίας

ΟΕρντογάν δήλωσε ότι θα μπορούσε να κάνει την ίδια προσφορά και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 "Αντί να επωφεληθούν οι τρομοκράτες εδώ, έχουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε τη Συρία από τα έσοδα αυτού του πετρελαϊκού πεδίου", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να διαχειριστεί από κοινού τα πετρελαϊκά πεδία στην περιοχή Deir al-Zor της ανατολικής Συρίας, ζητώντας ουσιαστικά να εκδιωχθούν οι κουρδικές δυνάμεις που τα ελέγχουν τώρα, και να τα καρπωθεί αυτός μέρος τους, λες και δεν υπάρχει ο Άσαντ.

"Έκανα την προσφορά στον κ. Πούτιν, λέγοντας ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε την Συρία μέσω του πετρελαίου που αποκτήσαμε εδώ, μπορούμε να βοηθήσουμε την  Συρία να σηκωθεί  στα πόδια της", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες .

Ο Τούρκος πρόεδρος  δήλωσε ότι ο Πούτιν αξιολογεί την προσφορά, ενώ η Συρία «απορρίπτει κατηγορηματικά» την τουρκική παρουσία στα εδάφη της.

Η επαρχία Deir al-Zor βρίσκεται στα νότια μιας συνοριακής ζώνης 30 χιλιομέτρων, την οποία οι Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν τον Οκτώβριο από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Το YPG που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ ελέγχει τα περισσότερα από τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να διαχωρίσει τα ανατολικά σύνορα της Συρίας για να δημιουργήσει εκεί ένα παράνομο οιονεί κράτος.

Τώρα μπορούμε να κατανοήσουμε εδώ στην Ελλάδα πολύ καλά πλέον, ότι το σχέδιο "εισβολής" των χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο, είναι απλά ένας αντιπερισπασμός, και το κύριο σχέδιο του Ερντογάν είναι και τα ελληνικά κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο νότια της Κρήτης.

Η απύθμενη και ωμή προκλητικότητα της Τουρκίας έχει όνομα και λέγεται κυβέρνηση ΑΚΡ, η οποία επιζητεί την υφαρπαγή ελληνικών πετρελαϊκών πεδίων, όπως ζητά απροκάλυπτα το ίδιο τώρα στην Συρία.

Αν δεν βρεθεί κάποιος να σταματήσει την Τουρκία, θα βρεθούμε μόνη ως χώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις απρόκλητες ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο, και αυτό είναι πλέον κάτι παραπάνω από  σίγουρο.

ΠΗΓΗhttps://www.enoplos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!