Κορονοϊός: Πίστεψαν φήμες ότι το αλκοόλ θεραπεύει τον κοροναϊό, ήπιαν νοθευμένα ποτά και πέθαναν

Από μέτρα απολύμανσης στο Ιράν

Αφού πίστεψαν φήμες ότι η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά και πέθαναν από δηλητηρίαση.

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ μετά από φήμες ότι τα οινοπνευματώδη ποτά θα βοηθούσαν στη θεραπεία του κορονοϊού, ανέφερε τη Δευτέρα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Με τον τελευταίο επίσημο αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 237, το Ιράν είναι μία από τις βασικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία. Η κατανάλωση και η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά θανάτους από δηλητηρίαση από αλκοολούχα ποτά.
Σύμφωνα με το IRNA, 20 άτομα πέθαναν από δηλητηρίαση στη νοτιοδυτική επαρχία Κουζεστάν και επτά στην Αλμπόρτζ, γειτονικά της Τεχεράνης. Το πρακτορείο πρόσθεσε, επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο νοσοκομείο, πως 218 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Αβάζ, πρωτεύουσα της Κουζεστάν, έπειτα από δηλητηρίαση από αλκοόλ.
Οι καταναλωτές πίστεψαν «φήμες ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των ασθενειών που σχετίζονται με τον κορονοϊό», τόνισε το IRNA, επικαλούμενο τον αξιωματούχο. Το πρακτορείο επίσης επικαλέστηκε τον αναπληρωτή εισαγγελέα της Αβάζ, ο οποίος δήλωσε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν απορρόφησαν μεθανόλη αφού «παραπλανήθηκαν από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο» σχετικά με τον υποτιθέμενο ωφέλιμο ρόλο του αλκοόλ κατά του κοροναϊού.
Πηγή: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!