Κούρδοι του Ιράκ ζητούν διεθνή υποστήριξη για ανεξάρτητο Κουρδιστάν




Ιανουάριος 7, 2016.
Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, συναντήθηκε με εκπροσώπους των διπλωματικών αντιπροσωπειών 36 χωρών, στην πρωτεύουσα Αρμπίλ,  για να αναζητήσει διεθνή υποστήριξη για  την ανεξαρτησία της αυτόνομης ιρακινής περιοχής, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπαρζανί συναντήθηκε με τους διπλωμάτες,  προκειμένου να ανακοινώσει τα σχέδια  για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κήρυξη της ανεξαρτησίας. 
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι θα έχουν συνομιλίες με τη Βαγδάτη σχετικά με την ανεξαρτησία αυτήν, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Ο Μπαρζανί άρχισε μια εκστρατεία στο εσωτερικό και στο εσωτερικό του Ιράκ προκειμένου να συγκεντρώσει υποστηρικτές  στο κουρδικό όνειρο της δημιουργίας  ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν από το Ιράκ, αναβλήθηκε το 2014, μετά από την εμφάνιση της τρομοκρατικής ομάδας του Ντάες (ισλαμικού κράτους) που εμφανίστηκε στο βόρειο Ιράκ και κατάφερε να κατακτήσει την πόλη της Μοσούλης.
--
- http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!