Χοντραίνει το κατασκοπευτικό παιχνίδι – ΕΕ και Γερμανία ζητάνε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις του Spiegel


 Χοντραίνει το κατασκοπευτικό παιχνίδι – ΕΕ και Γερμανία ζητάνε εξηγήσεις από τις
Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Spiegel, δημοσίευμα του οποίου κάνει λόγο για περιπτώσεις κατασκοπίας από πλευράς της Ουάσινγκτον στην αποστολή της ΕΕ στις ΗΠΑ, αλλά και στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
ΕΕ και Γερμανία ζήτησαν άμεσα εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές για μια υπόθεση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στις διπλωματικές σχέσεις της ηπείρου με τις ΗΠΑ.
«Ηλθαμε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες και ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες αυτές. Μας είπαν ότι θα επαληθεύσουν την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών που δημοσιεύθηκαν χθες και ότι θα μας απαντήσουν», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο άρθρο του το περιοδικό κάνει λόγο και για παρακολούθηση τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνδέσεων, ηλεκτρονικών μηνύματων και γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το άρθρο, τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν τη Γερμανία ως πιθανό στόχο επίθεσης και, παρά το γεγονός πως ήταν ήδη γνωστό ότι γινόταν κάποιου είδους παρακολούθηση, η έκταση της δραστηριότητας και το εύρος κάλυψης δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, καθώς η χώρα - κυρίως η νότια και η δυτική της περιοχή - αποτελούσε κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για την NSA.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, κατά τις «κανονικές» ημέρες, παρακολουθούνταν περίπου 20 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις και 10 εκατομμύρια συνδέσεις στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι την παραμονή Χριστουγέννων του 2012 καταγράφηκαν 12 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνομιλίες και περίπου έξι εκατομμύρια διαδικτυακές συνδέσεις. Σε ημέρες «αιχμής», όπως η 7η Ιανουαρίου 2013, παρακολουθήθηκαν 60 εκατομμύρια συνομιλίες.
Εξηγήσεις για το θέμα αυτό ζήτησε και η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης.
«Η αμερικανική πλευρά πρέπει να μας εξηγήσει αμέσως και λεπτομερώς εάν οι πληροφορίες αυτές για τηλεφωνικές υποκλοπές από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, αληθεύουν ή όχι», δήλωσε η υπουργός Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σνάρενμπεργκερ.
 http://www.iefimerida.gr/node/112765#ixzz2Xhl2BZ6c

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!