Δίνουν στην Εκκλησία τους αργαλειούς του ΕΟΜΜΕΧ για να διασωθεί η παράδοση

Προσπάθεια να διασωθεί ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής παράδοσης μέσω της Εκκλησίας, καταβάλλει το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τους παραδοσιακούς αργαλειούς ιδιοκτησίας του ΕΟΜΜΕΧ ο οποίος ανήκει στις εταιρείες του δημοσίου που καταργούνται.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου, «τα ταπητουργικά εργαστήρια του ΕΟΜΜΕΧ ανά την Ελλάδα, διαθέτουν μεγάλο αριθμό αργαλειών, οι οποίοι υπό προϋποθέσεις και δεδομένου ότι είναι σε καλή κατάσταση μπορούν να αξιοποιηθούν».

Οι αργαλειοί που βρίσκονται σε εργαστήρια των περιοχών Έβρου, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Δράμας, Γρεβενών, Άρτας, Καρδίτσας, Καστοριάς και Αιτωλοακαρνανίας, θα διατεθούν δωρεάν σε όσες Ι. Μητροπόλεις, Μονές ή εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Μόνη επιβάρυνση για τους εκκλησιαστικούς φορείς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να παραλάβουν και να αξιοποιήσουν αυτούς τους αργαλειούς, που είναι ένα κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, θα είναι η κάλυψη των μεταφορικών εξόδων και του κόστους συναρμολόγησης.                               
http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2863&catid=3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!