Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ παραλήρημα από Τούρκο σημαιοφόρο

  4

«ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων πλήττει από χθες τους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στην πόλη Μερσίνη. Με συνοπτικές διαδικασίες αποβλήθηκε από τη διοργάνωση ο σημαιοφόρος της Τουρκίας στην….



τελετή έναρξης των αγώνων, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης, Ριζά Καγιάλπ. Ο Ριζά, 24 χρονών, φοιτητής της ακαδημίας φυσικής αγωγής… τιτίβισε στο Twitter με επικίνδυνο, άκρως εθνικιστικό ύφος και όχι απλά με ρατσιστικό τρόπο, όπως έπραξε πέρυσι η Βούλα Παπαχρήστου. Σχολίασε δυσφημιστικά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Μαξίμ Γκαζί της Κωνσταντινούπολης και χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «γαμ..νους προδότες», ενώ το παραλήρημά του είχε και συνέχεια: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Ελληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Αμέσως ξέσπασε σάλος, τα γραφόμενά του αναπαράχθηκαν από πολλά ΜΜΕ, ματαιώνοντας έτσι την προσπάθεια του Καγιάλπ να ελαφρύνει τη θέση του, σβήνοντας και ξαναγράφοντας το «τιτίβισμα». Διόρθωσε το σχόλιό του, κατηγορώντας, αυτήν τη φορά, μόνον τους Αρμενίους, ως προδότες αλλά ήταν ήδη αργά.
Το θέμα έφθασε αμέσως στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), που ζήτησε από την αποστολή της Τουρκίας την αποβολή του από το Μεσογειακό Χωριό, όπως και έγινε τελικά, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του.
Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας τάσσεται υπέρ της επιβολής ποινής, αλλά η Οργανωτική Επιτροπή, με τις ευλογίες, μάλιστα, του υπουργείου Αθλητισμού της γείτονος χώρας προσπαθεί να αποφύγει τη διεθνή μεγέθυνση του σκανδάλου, καθώς πρέπει να τιμωρήσουν τον σημαιοφόρο τους και ταυτόχρονα χρυσό νικητή ήδη της διοργάνωσης.
«Πώς θα τιμωρήσουμε τον σημαιοφόρο μας; Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;», έλεγαν οι Τούρκοι παράγοντες.
Θα προχωρήσουν λοιπόν σε τιμωρία του Καγιάλπ, μόνον αν το θέμα αποκτήσει διαστάσεις, αν και αυτό κρίνεται ως αναμενόμενο. Και τούτο γιατί θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα αφήσουν χαμένη την ευκαιρία, στο πεδίο εντυπώσεων, τόσο το Τόκιο όσο και η Μαδρίτη, που διεκδικούν μαζί με την Κωνσταντινούπολη τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ηδη η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μαδρίτης «Ας» χαρακτηρίζει ως απίστευτο σκάνδαλο την ενέργεια του Καγιάλπ.
Πληροφορίες από τη Μερσίνη ομιλούν για πλήρη αντίθεση μεταξύ της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας και του υπουργείου Αθλητισμού, που τάσσεται στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής.
Μεσογειακοί Αγώνες
Aτόπημα των Τούρκων με τα Σκόπια

Το μπάχαλο της Τουρκίας στη Μερσίνη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αν και φθάσαμε στη μέση των αγώνων, δεν λειτουργεί ακόμα το σύστημα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ούτε η ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Δεν απουσιάζει ούτε η πολιτική. Οι διοργανωτές ανέφεραν τα Σκόπια, που μετέχουν για πρώτη φορά στους Μεσογειακούς Αγώνες, αν και δεν βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα, με τα συνοπτικά αρχικά MKD που παραπέμπουν στον όρο «Μακεδονία». Ωστόσο, ο κωδικός αυτός χρησιμοποιείται μόνο για λόγους οικονομίας χώρου, δηλαδή στα αποτελέσματα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η επίσημη ονομασία είναι FYROM. Η ΔΕΜΑ επανέφερε, με σκληρή απόφασή της, Τούρκους και Σκοπιανούς, στη νομιμότητα.                                                                                     http://www.trelokouneli.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!