Ερχονται τα φρούτα με… τατουάζ

Η αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης άναψαν το πράσινο φως έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος με τον οποίο αναγράφονται τα χαρακτηριστικά... και οι πληροφορίες στα φρούτα που πωλούνται στα μανάβικα και τα σουπερμάρκετ. Σήμερα χρησιμοποιούνται αυτοκόλλητες ετικέτες. Η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση λέιζερ με τα οποία θα «τυπώνονται» πάνω στην φλούδα των φρούτων τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με αυτά.

Τα τατουάζ

Η τεχνολογία για την εκτύπωση των στοιχείων των φρούτων πάνω στην φλούδα τους με λέιζερ αναπτύχθηκε από την ισπανική εταιρία Laser Food πριν από 4 χρόνια. Ομως κάποιες χημικές ουσίες (οξείδια και υδροξείδια του σιδήρου κ.α) που χρησιμοποιούνται σε αυτή την τεχνική έκανε επιφυλακτικές τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές στο να επιτρέψουν τη χρησιμοποίηση της.

Η εταιρεία όμως επέμεινε και μετά από τριετείς διαβουλεύσεις η ΕΕ έδωσε τελικά την έγκριση της και μάλιστα η απόφαση έχει άμεση ισχύ. Ετσι από τις 23 Ιουνίου οι εταιρείες εμπορίας φρούτων μπορούν να ξεκινήσουν να τους κάνουν… τατουάζ.

Σε πρώτη φάση τα τατουάζ θα γίνονται σε εσπεριδοειδή, πεπόνια και ρόδια. Εκτός από τα συνήθη δεδομένα (barcodes, τόπος προέλευσης, βάρος, τιμή κ.λπ.) η νέα τεχνική με τα τατουάζ θα επιτρέπει στους εμπόρους και τους προμηθευτές να γνωρίζουν τη διαδρομή που έχει http://anekshghta.blogspot.grακολουθήσει κάθε φρούτο και πού τελικά πουλήθηκε.                                                                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!