Ερχεται νέο σοκ: Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα - Τι είναι ο θεσμός των mini jobs


 Ερχεται νέο σοκ:  Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα - Τι είναι ο θεσμός των mini jobs


Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.
Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.
Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!