Κατάσχουν τα πάντα από 4.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν 10 δισ. - Στο σφυρί βίλες, ακίνητα και οικόπεδα-φιλέτα

 Κατάσχουν τα πάντα από 4.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν 10 δισ. - Στο σφυρί βίλες, ακίνητα και οικόπεδα-φιλέτα

Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, βάζοντας στο στόχαστρο 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1.500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» τα συνολικά χρέη προς το δημόσιο αυτών των περιπτώσεων αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ ανάμεσα στα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί είναι και η βίλα πασίγνωστου επιχειρηματία, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη φυλακή για χρέη.

Μέσα στον Ιούλιο θα προχωρήσει, μετά από εντολή του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων 6 μεγάλων οφειλετών οι οποίοι χρωστούν συνολικά 95 εκ. ευρω.
Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα βγουν σε πλειστηριασμό κι άλλα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, όπως τετραώροφα κτίσματα στη Γλυφάδα, υπόγεια πάρκινγκ, συγκροτήματα γραφείων και οικόπεδα στη Βούλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!