Σύμβουλος Μέρκελ: Να μπει έκτακτο χαράτσι μόνο στους πλούσιους Έλληνες

 Σύμβουλος Μέρκελ: Να μπει έκτακτο χαράτσι μόνο στους πλούσιους Έλληνες


Ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από συμβούλους της Μέρκελ πρότεινε να μπει έκτακτο χαράτσι μόνο στους πλούσιους Έλληνες, αφού δεν βλέπει η χώρα να κάνει καμία στροφή προς το καλύτερο. Μάλιστα ο Μπόφινγκερ πιστεύει στο ελληνικό success story μόνο ψυχολογική επίδραση που μπορεί να έχει στην οικονομία, αφού μέχρι τώρα δεν έχει δει να γίνεται κάτι.

Σε συνέντευξη του στη Real News, πιστεύει πως η Ελλάδα χρειάζεται και νέο κούρεμα του χρέους.
''Δεν είναι κακό να μεταδίδεις κάποια αισιοδοξία. Ο Λούντβιχ Έρχαρντ κάποτε διαπίστωσε ότι η οικονομία αποτελείται κατά 50% από ψυχολογία. Και σίγουρα είναι σημαντικό να μεταδώσεις στον Γερμανό ψηφοφόρο ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να βγει πάλι από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Ωστόσο, δεν μπορώ, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, να διακρίνω ότι πράγματι υπάρχει στροφή προς το καλύτερο.
Στα δικά μου μάτια το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά υψηλό ακόμη και μετά το τελευταίο «κούρεμα». Προκειμένου να δώσουμε μια ρεαλιστική προοπτική στη χώρα, θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, χρήσιμο να γίνει ένα νέο «κούρεμα». Μια συμμετοχή των δημόσιων πιστωτών σε αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού».http://www.iefimerida.gr/node/111892#ixzz2X7sbNb5q

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!