Αμερικάνικα μέσα μεταδίδουν ότι αυτός που αποκεφαλίζεται στο βίντεο είναι ο Παύλος Γιαζίζι

Δ. Πορφύρης και Π. Σταφυλά
Σχετική ανάρτηση: Βίντεο σοκ - Σύροι τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν τρεις μοναχούς παρουσία θεατών
Παγκόσμια κατακραυγή  προκάλεσε το ανατριχιαστικό βίντεο με λεζάντα «Το Μέτωπο της Νίκης αποκεφαλίζει επίσκοπο και έναν άλλο χριστιανό στο Χιντλίμπ». Το βίντεο δημοσιοποιείται στις 25/06/13, στο youtube από το χρήστη «Βaalbeck», όρος που παραπέμπει στην ελληνιστική πόλη του Λιβάνου, Ηλιούπολη.
Το λογότυπο του χρήστη είναι κιονοστοιχία αρχαιοελληνικού ναού.
Η πρωτογενής πηγή  απ’ όπου αντλήθηκε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό θα είχε προφανώς  τον ίδιο τίτλο. Η καταγραφή του υλικού και η αρχική διακίνησή του έγινε από τους παριστάμενους του δράματος που φίλμαραν κατά δεκάδες με τα κινητά τηλέφωνα.
Προφανώς είναι οι ίδιοι που τιτλοφόρησαν το βίντεο ως αυτόπτες και αυτουργοί της στυγερής και ειδεχθούς δολοφονίας .
Αραβικές εφημερίδες (gazire, Beirute Today) και ιστολόγια διακινούσαν το ίδιο βράδυ την είδηση περί αποκεφαλισμού ορθόδοξου επισκόπου μετά την απαγωγή του καθώς κι ενός άλλου χριστιανού ομήρου που προέρχεται από  άλλη πόλη, την Ντέιρ ελ Ζορ.
Και ενώ η διεθνής κοινότητα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σοκ, την επομένη ημέρα ο χριστιανός Ζωρζ Σάμπρα («Πρόεδρος» της Συρίας που αναγνωρίζει η «Δύση») σπεύδει με νεύρο να προειδοποιήσει τηλεοπτικά μέσω Al Jadeed tv στο Λίβανο:
Nα σταματήσουν  κάποιοι να ανακατεύονται στην υπόθεση της απαγωγής  και να αφήσουν το ζήτημα σε αυτούς που γνωρίζουν, ...στους αντάρτες και στους Τζαίχ ελ χορ («ελεύθερου στρατού») .
Με προκλητικό τρόπο και φανερά εκνευρισμένος από τη διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση, δηλώνει ότι:
Aυτή δεν είναι η μόνη απαγωγή που γίνεται στον κόσμο! Ακολούθως, σε επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει με ακρίβεια τους απαγωγείς:
Ξέρετε ότι η Συρία είναι μεγάλη χώρα και υπάρχουν πολλές ομάδες...
Στις 27/06/13, ο Πατριάρχης Αντιοχείας γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης έξω από την έδρα του ορθόδοξου Πατριαρχείου στη Δαμασκό, όταν έφευγε για το Λίβανο όπου εγκαταβιώνει (4 νεκροί και τραυματίες βλ. syria news, Al Nahar ,Observatoire de Christianophobie, Apic,Gazire κ.ά. ).
Ταυτόχρονα βομβιστική επίθεση εκδηλώνεται και σε συρορθόδοξο ναό, τη μοναδική εκκλησία της Ντέιρ ελ Ζορ -προκαλώντας επίσης 5 θύματα - απ’όπου σύμφωνα με τις αραβικές πηγές Gazire και Βeirut2day, καταγόταν ο σφαγιασθείς πολίτης του βίντεο.
Την επόμενη μέρα, ο «Συριακός Εθνικός Συνασπισμός» του οποίου ηγείται ο κος Σάμπρα, δηλώνει στο ιταλικό ειδησεογραφικό ΑΚΙ:
Aν η έρευνα δείξει ότι το βίντεο είναι πλαστό, τότε ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός μαζί με το Ανώτατο Στρατιωτικό Επιτελείο των ανταρτών θα συλλάβει τους υπευθύνους και θα τους προσάγει στη Δικαιοσύνη.

Η αντιπολίτευση πανικόβλητη από την αντίδραση της παγκόσμιας κοινής γνώμης στις θηριωδίες που διαπράττονται στο «δοβλέτι» της, απειλεί με συλλήψεις και προσαγωγές όποιους αποκαλύπτουν ανάλογες βαρβαρότητες /εγκλήματα πολέμου.
Το ερώτημα που εκκρεμεί είναι: Ποιές θεσμοθετημένες δικαστικές αρχές θα επιδικάσουν αυτές τις υποθέσεις; Έκτακτα ισλαμικά δικαστήρια αντίστοιχα με αυτά του βίντεο;
Ο «Αμπού Σάντι» όπως αποκαλούν οι σύντροφοί του τον Ζωρζ Σάμπρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του  Middle East panorama (29/04/13), εξισλαμίστηκε προφέροντας τις σχετικές ομολογίες πίστης.
Η εκλογή του ως επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης στη Ντόχα του Κατάρ στις 09/11/12 δεν θα μπορούσε άλλωστε να επιτευχθεί χωρίς αυτήν την προϋπόθεση.
Η μη ευρύτερη δημοσιοποίηση του εξισλαμισμού του εξυπηρετεί επικοινωνιακά την αντιπολίτευση.

Σε αυτό το διάστημα των 48 ωρών από την ανάρτηση του βίντεο, ο δυτικός τύπος ταυτοποιεί τα θύματα με καθολικό μοναχό και τη συνοδεία του, για να διαψευσθεί  κατηγορηματικά από το Βατικανό.
 Έκτοτε, όλος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος -χριστιανικός και μη-, προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις (fides ,radio vaticana ,rfi, riposte Catholique, Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας, Catholiqueherald, Asia News, Alain Jules κ.ά.).
Το  ρώσικο δορυφορικό κανάλι RΤ  θέτει το ερώτημα: Ποιός είναι ο ορθόδοξος επίσκοπος που σφαγιάζεται;
Τα αμερικάνικα μέσα (catholicnewslive/28-06-13) stormfront,catholicfeast, orderoftruth.
wordpress
, zimbio.com, godlikeproductions) απαντούν:
Ο Μητροπολίτης Παύλος Γιαζίζι, ο αδερφός του Πατριάρχη Ιωάννη, δολοφονήθηκε από ισλαμιστές φονταμενταλιστές, οι οποίοι ζητωκραύγαζαν που σκότωναν απίστους.

Kι όμως, τόσο αυτός όσο και ο μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραήμ, που λόγω χαρακτηριστικής φυσιογνωμίας δεν χρειάστηκε να ταυτοποιήσουν οι Αμερικάνοι (αυτός που δεν εκτελείται on line),  αλλά και ο σύρος χριστιανός σφαγιασμένος πολίτης, παραμένουν στα βιντεοσκοπημένα αζήτητα προς αναγνώριση.

YΓ : Οι συντάκτες του άρθρου, Πορφύρης Δημήτρης και Πηνελόπη Σταφυλά, κατοικούν στις Βρυξέλλες, επί της οδού  Αγίου Ιώβ 265 (st job 265) Τ.Κ. 1180, σε περίπτωση που ο κ. Σάμπρα θέλει να αποστείλει «δικόγραφα»!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!