Υποψίες ότι ο Σαμαράς θέλει να αλλάξει ακόμα και το όνομα της Νέας Δημοκρατίας

 Υποψίες ότι ο Σαμαράς θέλει να αλλάξει ακόμα και το όνομα της Νέας Δημοκρατίας

Προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε και στη σημερινή του ομιλία τις συντεταγμένες για το νέο πολιτικό χάρτη της χώρας, με επίκεντρο έναν πολιτικό φορέα που θα εκφράσει και θα συσπειρώσει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και εκτός των τειχών της ΝΔ: «Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».

Την φράση Νέα Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς την χρησιμοποίησε περισσότερες από 20 φορές και φούντωσε τις φήμες ότι αυτό θα είναι το νέο όνομα του κόμματος της κεντροδεξιάς. Από την «Νέα Δημοκρατία» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κρατάει το νέα που είναι η συνέχεια του κόμματος και προσθέτει τη λεξη «Ελλάδα» σε ένα μήνυμα ενότητας. Άλλωστε πολλοί λένε ότι δεν ήταν τυχαία και η αναφορά του στην Ελληνική σημαία η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «συμβολίζει την ενότητα και δεν είναι ένα παανί όπως είπαν κάποιοι ανόητοι»
Ο Αντώνης Σαμαρά υποστήριξε ότι «η αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε» και πρόσθεσε: «Η νέα Ελλάδα που χτίζουμε χωράει όλους, εκτός από τους κολλημένους στο χθες. Υπάρχουν δύο δρόμοι: να κάνεις το άλμα στο αύριο, ή να μείνεις κολλημένος στο χθες. Στην εθνική προσπάθεια δεν χωράνε οι κολλημένοι στο χθες και οι λαϊκιστές».
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξία του TAP, τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αυτοί που δεν έχουν πολιτική. Έχουν μόνο μιζέρια. Είναι οι ίδιοι που... το παίζουν προοδευτικοί. Πρόοδος είναι όραμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα. Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο, που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα, σπάμε και αβγά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!