Το ΡΚΚ συνεχίζει ακάθεκτο να χτίζει το κουρδικό κράτος μέσα στην Τουρκία. Δείτε την απόδειξη!!!

Η ώρα της ορκωμοσίας των Δυνάμεων Ασφαλείας του Τζίζρε, που δημιούργησε και εκπαίδευσε το ΡΚΚ!
Παρ' ότι η 50η μονάδα ανταρτών του ΡΚΚ έχει αποσυρθεί από το Βόρειο Κουρδιστάν, με τους αποχωρήσαντες αντάρτες να στρατοπεδεύουν στη Μετίνα του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), εν αναμονή των εξελίξεων και της στάσης που θα τηρήσει η τουρκική κυβέρνηση στο ζήτημα της εκεχειρίας και της ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού, το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα συνεχίζει συστηματικά τις προσπάθειές του για τη δημιουργία παράλληλης κρατικής δομής στο Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία).
Το στοιχηθείτε - ζυγιθείτε των Δυνάμεων Ασφαλείας που συγκρότησε το ΡΚΚ στο Τζίζρε
Η τουρκική κοινωνία παρακολουθεί παγωμένη τις δυο τελευταίες ημέρες φωτογραφίες από την τελετή αποφοίτησης και ανάληψης καθηκόντων των Δυνάμεων Αυτοάμυνας και Ασφάλειας, τη γνωστή Αsayiş, που ήδη λειτουργεί με πολύ καλά αποτελέσματα εδώ και μια δεκαετία στο κράτος του Νοτίου Κουρδιστάν και από έτους στο Δυτικό Κουρδιστάν (ΒΔ Συρία).
Η τελετή έλαβε χώρα στην κωμόπολη Τζίζρε, του Νομου Σίρνακ, μια πόλη που έχει συμβολικό χαρακτήρα για τον κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, αφού εδώ, στις γιορτές του Νεβρόζ, το 1992, οι αντάρτες και ο λαός απελευθέρωσαν και πήραν τον έλεγχο της πόλης για ένα τριήμερο!
Κατά την τελετή αποφοίτησης, που θύμιζε στρατιωτική τελετή, απονεμήθηκαν διπλώματα στα μέλη τηςYDG-H (Κίνημα Επαναστατικής Πατριωτικής Νεολαίας), που φορούσαν ομοιόμορφες στολές και τα οποία στη συνέχεια διασκορπίστηκαν στις γειτονιές της πόλης και ανέλαβαν καθήκοντα!
Στη διάρκεια της τελετής ένας μασκοφόρος διάβασε στους αποφοίτους και στο κοινό που παρακολουθούσε την τελετή το εξής μήνυμα:
Οι σημαίες του ΡΚΚ και η εικόνα του Αρχηγού Άπο, στην κεφαλή της τελετής
 "Ο εθνικοαπελευθερωτικός μας αγώνας, τη γιορτή του Νεβρόζ του 2013 μπήκε σε μια νέα φάση με την ανακήρυξη μιας νέας περιόδου δημοκρατικής λύτρωσης και απελεύθερης ζωής.
Άρχισε να γίνεται αποδεκτή και να αναγνωρίζεται η κουρδική πραγματικότητα και διανοίγεται ένα πεδίο αγώνα για να οικοδομήσουμε την ελεύθερη ζωή. Το πρώτο και βασικό σκέλος αυτής της ζωής είναι η αυτοάμυνα. Εμείς, ως Κίνημα Επαναστατικής Πατριωτικής Νεολαίας, αναλαμβάνουμε αυτήν την ιστορική ευθύνη για τη δημιουργία των Δυνάμεων Ασφαλείας του λαού μας (Αsayiş)."
 Στο τέλος της τελετής οι συμμετέχοντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Κούρδων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, που συνεχίζεται από το 1984 και αμέσως μετά διασκορπίστηκαν στις γειτονίες του Τζίζρε, αναλαμβάνοντας καθήκοντα.
Κάποιοι από τους νεολαίους έκλεισαν τους δρόμους και άναψαν φωτιές, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας.
Οι Δυνάμεις Ασφαλείας επί τω έργω!!!
Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση ότι ερευνούν το θέμα, ενώ πολιτικοί παρατηρητές αναλύουν την κατάσταση για να διακρίνουν αν η εν λόγω επαγγελματικά οργανωμένη ενέργεια αποτελεί προάγγελο εξελίξεων. Αν δηλαδή το ΡΚΚ ασκεί πίεση και δοκιμάζει τις αντοχές του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης Ερντογάν, ή αν έχει αρχίσει να σαμποτάρει τη διαδικασία ειρήνευσης!
Η σημαία του Κινήματος Επαναστατικής Πατριωτικής Νεολαίας
Πηγή: Ιντερνέτ Χαμπέρ,http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!