Καταραμένο αρχαίο αγαλματίδιο σε μουσείο της Αγγλίας! Κινείται μόνο του μπροστά στην κάμερα!


Κάποιοι λένε ότι για το απίστευτο αυτό θέαμα ευθύνεται... η κατάρα των Φαραώ!

Το μουσείο του Μάντσεστερ ερευνά το περίεργο αυτό φαινόμενο, με το 25 εκατοστών αγαλματίδιο, 4.000 χιλιάδων ετών, το οποίο όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο, κινείται... μόνο του! Κι όχι απλώς κινείται! Κάνει ολόκληρη στροφή 180 μοιρών!

Πρόκειται για το αγαλματίδιο ένος άνδρα, του Νeb-Senu, το οποίο βρίσκεται στο συγκεκριμένο μουσείο εδώ και 80 χρόνια τουλάχιστον.

Όπως διαβάζουμε στην Βρετανική Mirror, οι επιμελητές έβρισκαν συνεχώς το αγαλματίδιο γυρισμένο, μέσα στη βιτρίνα που βρίσκεται.
Αποφάσισαν λοιπόν να αφήσουν μια κάμερα να το καταγράφει, για να διαπιστώσουν ποιος το μετακινούσε από τη θέση του.

Όταν είδαν τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό! Αφού διαπίστωσαν ότι το αγαλματίδιο κουνιόταν μόνο του (!) ενώ περνούσαν από μπροστά του οι επισκέπτες του μουσείου. Κανείς βέβαια δεν ήταν τόσο παρατηρητικός για να καταλάβει τι συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Πλήθος ειδικών ερευνά το φαινόμενο! Ακόμα δεν υπάρχει εξήγηση...

Για το φαινόμενο, έχει ζητηθεί η άποψη πολλών επιστημόνων και ειδικών. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο Brian Cox, που κάνει προγράμματα όπως το "Wonders of Life" στην εταιρεία παραγωγής TV brainbox.

Μεταξύ αυτών που ακούγονται, είναι ότι οι επιστήμονες που εξερεύνησαν του αιγυπτιακούς τάφους το 1920,
"χτυπήθηκαν" από τη λεγόμενη κατάρα των Φαρώ. Ο επιμελητής του μουσείου Campbell Price πιστεύει λοιπόν ότι αυτό που συμβαίνει με το αγαλματίδιο σήμερα, ίσως να μην έχει λογική αλλά...  μεταφυσική εξήγηση!
Είναι άλλωστε ο μοναδικός άνθρωπος που έχει το κλειδί της βιτρίνας στην οποία βρίσκεται το αγαλματίδιο γι' αυτό και παραξενεύτηκε πολύ όταν παρατήρησε για πρώτη φορά, ότι το αγαλματίδιο είχε μετακινηθεί...

“Το έβαλα στη θέση του αλλά την επόμενη μέρα είχε κινηθεί και πάλι. Το συγκεκριμένο άγαλμα είναι από εκείνα που έμπαιναν μέσα στους τάφους μαζί με τη μούμια. Στην αρχαία Αίγυπτο, πίστευαν ότι αν η μούμια καταστραφεί, τότε το αγαλματίδιο θα κουβαλούσε το πνεύμα της. Ίσως γι΄ αυτό το αγαλματίδιο κινείται...

Κάποιοι άλλοι ερευνητές, είπαν ότι ίσως οι δονήσεις από τα πατήματα των επισκεπτών του μουσείου, να προκάλεσαν την κίνηση του αγάλματος. Ανάμεσα στους υποστηρικτές αυτής της εκδοχής, είναι ο και Brian Cox που αναφέραμε παραπάνω. Ωστόσο, για αυτή τη θεωρία, ο επιμελητής του μουσείου Campbell Price, σχολιάζει:

“Το αγαλματίδιο βρίσκεται στη συγκεκριμένη επιφάνεια από τότε που ήρθε στο μουσείο αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε κουνηθεί. Και επίσης... Γιατί να γυρίζει κυκλικά;                                            http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!