Οικολογική κάθετη πόλη στην Κίνα

H εποχή που θα περνάμε όλη μας τη ζωή σε ένα κτίριο δυστυχώς πλησιάζει. Αλλά όπως και όλα και αυτό θα εμφανιστεί σαν κάτι πολύ καλό, που θα μας κάνει ευτυχισμένους, και χαρούμενους... H κατασκευαστική εταιρεία Broad Sustainable Construction δήλωσε ότι μετά από μία μεγάλη διαδικασία εγκρίθηκε η κατασκευή ενός πρωτότυπου οικολογικού πύργου-πόλης και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στην Κίνα μέσα στον Ιούνιο.

Η ιδέα της κάθετης πόλης δεν φιλοδοξεί να κλέψει τη δόξα του Burj Khalifa, παρά μόνο έρχεται ως απάντηση στον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της Ασιατικής χώρας.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 1,8% το χρόνο και στο άμεσο μέλλον εκφράζονται φόβοι ότι η χωρητικότητα, η ενέργεια και το κλίμα του πλανήτη θα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Η κατασκευή του λεγόμενου Sky-City μειώνει σημαντικά την κατάληψη της Γης από ανθρώπους, καθώς και τις εκπομπές CO2 που θα παρήγαγε μια συμβατική πόλη.

Σώζοντας εκατοντάδες στρέμματα γης, η πρωτοποριακή αυτή πόλη θα αναπτύσσεται καθέτως και θα περιλαμβάνει σπίτια, επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής, ενώ τα αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν απο ασανσέρ, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε ατόμου, αφού ένας κάτοικος της Sky City θα χρησιμοποιεί το 1/100ο της ενέργειας από τον μέσο κάτοικο μίας κανονικής πόλης.

Κάθε κτίριο θα έχει χώρο για να στεγάσει 4450 οικογένειες, ξενοδοχεία με 250 δωμάτια, σχολείο, νοσοκομείο, χώρους γραφείων, συνολικού ύψους πάνω από έντεκα εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Το κτίριο ωστόσο θα καταλαμβάνει μόνο το 10% της περιοχής και το υπόλοιπο θα είναι ανοιχτό πάρκο.

Επίσης το κτίριο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε σεισμούς 9 Ρίχτερ και πυρκαγιές, ενώ το κόστος κατασκευής του θα είναι 50% έως 60% μικρότερο από τις συμβατικές κατασκευές.                           http://anekshghta.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!