POISON GARDEN ALNWICK. Ένας δηλητηριώδης κήπος με... παράνομα φυτά



Ο κήπος Poison Garden Alnwick ανήκει στο ομώνυμο κάστρο που βρίσκεται στο Northumberland της Βρετανίας και διαθέτει στο εσωτερικό του μερικά από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο, εξ ου και η ονομασία του!
Πάνω από 100 ποικιλίες διάφορων φυτών, που η καλλιέργειά τους θεωρείται παράνομη ή είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, προκαλώντας ακόμη και θάνατο, μπορούν οι επισκέπτες να βρουν σε αυτόν τον παράξενο κήπο, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών ουσιών και γνωστων δηλητηρίων. Για παράδειγμα, παπαρούνες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του οπίου, το δηλητηριώδες Atropa Belladonna (γνωστό και ως θανατηφόρος στρύχνος), το Strychnos Nux Vomica (που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της στρυχνίνης), το ερυθρόξυλο κόκα (από όπου παράγεται η κοκαΐνη), κώνειο, κάνναβη και πολλά ακόμη.

Ο κήπος Poison Garden προστέθηκε μόλις το 2000 στο μεγάλο κήπο του Alnwick, ο οποίος πρωτοξεκίνησε να διαμορφώνεται από το 1750. Τα δηλητηριώδη και επικίνδυνα φυτά ήταν μια ιδέα της δούκισσας του Northumberland, η οποία εμπνεύστηκε τη δημιουργία του από έναν κήπο που είχε επισκεφθεί στην Πάντοβα της Ιταλίας.
Σε όλο το μήκος και το πλάτος του κήπου υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες για την επικινδυνότητα των φυτών, ενώ απαγορεύεται οι επισκέπτες να αγγίζουν, να μυρίζουν ή να κόβουν οτιδήποτε. Επιπλέον, ορισμένα φυτά βρίσκονται σε περιφραγμένους χώρους έτσι ώστε να αποτρέπεται ακόμη και η πιθανή κλοπή τους.
Τέλος, ειδικές ταμπέλες κοντά στα φυτά ενημερώνουν για το είδος, την ποικιλία και την οικογένεια στην οποία ανήκουν, αλλά και για τις δηλητηριώδεις ουσίες που περιέχουν σε φύλλα, βλαστούς ή άνθη.
perierga.gr - Ο "δηλητηριώδης κήπος" του Alnwick

perierga.gr - Ο "δηλητηριώδης κήπος" του Alnwick

Πηγή http://perierga.gr/
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!