Η αμερικανική Αεροπορία ανέπτυξε αιφνιδιαστικά stealth F-22Α Raptor στη Νότια Κορέα!




Stealth μαχητικά αεροσκάφη F-22A Raptor, απέστειλαν εσπευσμένα οι ΗΠΑ στη Νότιο Κορέα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τυχόν στρατηγικό αιφνιδιασμό των Βόρειων οι οποίοι ελέγχουν με το πυροβολικό τους ολόκληρη της περιφέρεια της Σεούλ.
Τα μαχητικά προσγειώθηκαν πριν λίγες ώρες σε αεροπορική βάση στη Νότια Κορέα και είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται στην κορεατική χερσόνησο για πρώτη φορά από την εποχή που το θεωρούμενο ως κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος του πλανήτη εντάχθηκε στην δύναμη της USAF.

O αριθμός τους δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά μπορεί να φτάνει και την μία Μοίρα (18 αεροσκάφη) αφού προέρχονται από την Ιαπωνία, όπου είχαν μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση της Kadena στις 15/01 προερχόμενα από την πολιτεία της Βιρτζίνια.
Όπως επισημαίνεται η κίνηση των ΗΠΑ να στείλουν στη Νότια Κορέα τα πλέον σύγχρονα μαχητικά τους έρχεται ημέρες μετά την αποστολή των επίσης stealth βομβαρδιστικών Β-2 Spirit αλλά και των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52, κάτι είχε εξοργίσει το καθεστώς της Pyongyang.
Η σημερινή αποστολή όμως των F-22A διαφοροποιείται σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς αφορά μεταστάθμευση των μαχητικών σε Αεροπορική Βάση και όχι πτήση στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας και στη συνέχεια επιστροφή στις βάσεις τους κυρίως στο Guam.
Σύμφωνα με την UASF τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη Νότια Κορέα για να συμμετάσχουν σε άσκηση με την νοτιοκορεατική Αεροπορία δεν διευκρινίστηκε όμως πόσο θα παραμείνουν στη χώρα.
Τα αεροσκάφη βρίσκονταν στην περιοχή της Ν.Α. Ασίας και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία από τις αρχές Ιανουαρίου όπου είχαν φτάσει από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για αεροσκάφη της  1η Μοίρας της αμερικανικής Αεροπορίας η οποία εδρεύει στην ΑΒ του Langley-Eustis της πολιτείας της Virginia.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal επίσημος από το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου και εάν οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές της Βόρειας Κορέα απάντησε θετικά λέγοντας πως πρόκειται «για απειλές τις οποίες έχουμε να δούμε εδώ και δεκαετίες».
Πάντως η κίνηση είναι δυσανάλογη της ισχύος της βορειοκορεταικής Αεροπορίας, η οποία με εξαίρεση δύο Μοίρες MiG-29, τα λοιπά αεροσκάφη που διαθέτει είναι της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ και σίγουρα δεν χριεάζονται stealth μαχητικά για την αντιμετώπισή τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!