Βρέθηκε παιδί-υβρίδιο Νεάντερταλ και σύγχρονου ανθρώπου

 

  Βρέθηκε παιδί-υβρίδιο Νεάντερταλ και σύγχρονου ανθρώπου

Το κορίτσι έζησε πριν από τουλάχιστον 30.000 χρόνια

Ένα παιδί το οποίο φαίνεται πως είναι υβρίδιο του ανθρώπου του Νεάντερταλ και του σύγχρονου ανθρώπινου είδους ανακάλυψαν οι επιστήμονες στο πλαίσιο ανασκαφών στο αρχαίο καταφύγιο Riparo Mezzana, στην περιοχή Monti Lessini στην Ιταλία.
Ο απολιθωμένος σκελετός ανήκει μάλλον σε κορίτσι το οποίο έζησε πριν 40.000 με 30.000 χρόνια.

Αν το εύρημα επιβεβαιωθεί θα επικυρώσει τη θεωρία ότι το είδος του Homo sapiens και αυτό των Νεάντερταλ διασταυρώθηκαν σε κάποια φάση της ιστορίας.

Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι που έζησαν τα αρχαία χρόνια σε Ευρώπη και Ασία είχαν DNA Νεάντερταλ σε ποσοστό 1 με 4%. Η νέα έρευνα επικεντρώνεται στη γνάθο του απολιθωμένου υβριδίου.

“Από τη μορφολογία της κάτω γνάθου συμπεραίνουμε ότι το πρόσωπο του ατόμου θα έμοιαζε κατά το ήμισυ στους κλασικούς Νεάντερταλ, που το πιγούνι τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, και κατά το ήμισυ στους σύγχρονους ανθρώπους που η κάτω γνάθος εξέχει προς τα έξω και το πιγούνι είναι έντονο”, δήλωσε η ανθρωπολόγος Silvana Condemi, που συμμετείχε στη μελέτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Condemi και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο Ai-Marseille ανέλυσαν γενετικό υλικό του απολιθωμένου σκελετού και χρησιμοποίησαν την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης για να σχηματίσουν την όψη του ατόμου όταν ήταν ζωντανό. Στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματά τους με τα χαρακτηριστικά των Homo Sapiens.

Από την ανάλυση προέκυψε ότι το αρχαίο ανθρωποειδές είχε μιτοχονδριακό DNA Νεάντερταλ. Δεδομένου ότι το DNA μεταδίδεται από τη μητέρα στο παιδί, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο απολιθωμένος σκελετός ανήκει σε θηλυκό Νεάντερταλ που διασταυρώθηκε με αρσενικό Homo Sapiens.

Όταν οι σύγχρονοι άνθρωποι έφτασαν στην περιοχή, οι Νεάντερταλ είχαν ήδη καθιερώσει την κουλτούρα τους, που διήρκεσε περίπου 200.000 χρόνια.                                         http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!