Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των ενστόλων: Τροπολογία υπέρ Αποστράτων

από το Γραφείο Τύπου
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών». Η τροπολογία αφορά... τη συσσώρευση δυσβάσταχτων, αντισυνταγματικών και παρανόμων μειώσεων σε επίπεδα κατώτερα άλλων κατηγοριών συνταξιούχων τις οποίες υφίστανται οι απόστρατοι στρατιωτικοί.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σταθερή στις απόψεις της και στις προγραμματικές της δηλώσεις δεν θα πάψει ποτέ να υποστηρίζει πως ο εθνικισμός της δεν είναι στείρος, δεν είναι μια γραφική προγονολατρεία, αλλά πραγματικά λαϊκός και εθνικός. Κατά συνέπεια πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει μέλλον για τον πληττόμενο από την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ελληνικό λαό και την Πατρίδα μας της οποίας τα πλούτη εποφθαλμιούν τα αρπακτικά των διεθνών τοκογλύφων, αν έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνον ως αποτρεπτική δύναμη, αλλά και ως δύναμη επιβολής των ελληνικών δικαίων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Θέλουμε Ένοπλες Δυνάμεις αξιοκρατικά αμειβόμενες, θέλουμε αξιωματικούς υπερηφάνους, με αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Το Έθνος θα προχωρήσει μπροστά με δασκάλους και αξιωματικούς. Η τροπολογία θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να συναισθανθεί το πατριωτικό καθήκον που συνήθως επικαλείται και να κάνει την τροπολογία δεκτή. Όταν οι αξιωματικοί σε σκληρές συνθήκες διαβιώσεως, χωρίς υπερωρίες, χωρίς αργίες, με επίπονες διαδικασίες και εκπαιδεύσεις, με αβέβαιο οικογενειακό μέλλον και συνεχείς μεταθέσεις και με κίνδυνο της ζωής τους έχουν την προοπτική μετά το πέρας της υπηρεσίας τους να βρεθούν στο δρόμο όπως συμβαίνει με τους αποστράτους συναδέλφους τους, αυτό επηρεάζει μοιραία το ηθικό των εν ενεργεία αξιωματικών.

Η Χρυσή Αυγή θα γνωστοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τεκμηριωμένες και σταθμισμένες απόψεις και για τους εν ενεργεία αξιωματικούς. Διαβάστε σχετικά με την τροπολογία της Χρυσής Αυγής:

4. Επί της σώρευσης δυσβάσταχτων μειώσεων, εκ των παραλλήλων διπλών μειώσεων, καταγράφεται σχετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που περιελήφθη στα Πρακτικά της 3ης Συνεδρίασης της 30-10-12. Ειδικότερα, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο γνωμοδότησε, μεταξύ άλλων, ότι «στην περίπτωση που προβλέπεται με άλλο νομοσχέδιο η μείωση των αποδοχών οποιαδήποτε κατηγορίας λειτουργών και υπαλλήλων, υπάρχει ο κίνδυνος οι συνταξιούχοι των κατηγοριών αυτών να υποστούν διπλή μείωση λόγω αναπροσαρμογής των συντάξεών τους και αυτοτελή μείωση με βάση το προς γνωμοδότηση νομοσχέδιο και συνεπώς πρέπει να διευκρινισθεί ότι μία μείωση είναι επιτρεπτή, άλλως θίγεται η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας». Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι είναι αντισυνταγματικές, ως προσκρούουσες στην αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, οι παράλληλες διπλές μειώσεις των συντάξεων.

5. Παράλληλα, είναι άξιον μνείας, το γεγονός ότι προ του 2010, οι στρατιωτικές συντάξεις ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβαν τις-«καθολικής εφαρμογής»-αυξήσεις των λοιπών συντάξεων, στα πλαίσια της κατ’ έτος εισοδηματικής πολιτικής, ενώ τώρα εντάσσονται στις μειώσεις των λοιπών συντάξεων, επιπρόσθετα των μειώσεων από το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Πέραν δε αυτού, ακόμη και αν ανασταλούν οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στους στρατιωτικούς συνταξιούχους ένεκα των μειώσεων στις λοιπές συντάξεις, και παραμείνουν οι μειώσεις που επιβλήθηκαν και είναι προγραμματισμένο να επιβληθούν, εξαιτίας της σύνδεσης του ειδικού μισθολογίου με τις στρατιωτικές συντάξεις, οι συνολικές μειώσεις επ’ αυτών, θα είναι αρκετά μεγαλύτερες από εκείνες των λοιπών συντάξεων τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού τομέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!