Βαδίζει η Ευρωζώνη προς διάλυση;




Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεμελιώθηκε σε 4 «ελευθερίες»:
Στην ελευθερία διακίνησης αγαθών, διακίνησης υπηρεσιών, διακίνησης κεφαλαίων και στην ελευθερία διακίνησης ανθρώπων.
Τα γεγονότα με την Κύπρο περιορίζουν την κίνηση κεφαλαίων. Αυτή την έννοια έχει η πρακτική στο πάγωμα και στη δήμευση των καταθέσεων. Πχ. οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν δάνεια, να κάνουν πληρωμές κλπ. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα.
Ήδη οι ανασφάλιστοι καταθέτες, οι μέτοχοι τραπεζών, και οι ομολογιούχοι έχουν “εξοντωθεί” ή θα εξοντωθούν σύντομα. Θα έρθει και η σειρά των κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ. Ο Προκρούστης έχει πλήρως αφυπνιστεί.
Η Κύπρος καταστράφηκε από τους “ἑταἰρους” για 10 δις ευρώ!!
Ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων θα περιορίσει και θα στραγγαλίσει την διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών, όπως επίσης και την διακίνηση ανθρώπων.
Επομένως, η κατ’ ευφημισμόν «διάσωση» της Κύπρου θα είναι ουσιαστικά αργός θάνατος, -και με συνεχώς διογκούμενο και επομένως ανεξυπηρετίσιμο χρέος με προβλεπόμενη ύφεση 20% μέχρι το 2017- ο οποίος μάλλον είναι προτιμότερος από την κυβερνώσα ελίτ παρά ο «ξαφνικός» θάνατος από πτώχευση αλλά δίχως αυξανόμενο χρέος, που τώρα «αποφεύχθηκε».
Αυτό θα οφείλεται στην δημιουργία ενός ιδιόμορφου Κυπριακού «ευρώ» το οποίο δεν (θα) μπορεί να «φύγει» από το νησί για τους πιο πάνω λόγους. Ουσιαστικά θα είναι τοπικό νόμισμα. Πρωτότυπο για την Ευρώπη των λαών και των κρατών όπου όλοι θεωρούνται ισότιμοι (αλλά δεν έιναι ίσοι βεβαίως-βεβαίως). Θα έχουμε 2 ευρώ: αυτό της ηπειρωτικής Ευρώπης και το Κυπριακό, «ελέω» Γερμανίας.
Τα αποτελέσματα;
1) Το Κυπριακό ευρώ θα έχει μικρότερη αξία. Έτσι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης σε συνδιασμό με την αδυναμία αντιμετώπισης των ελλειμάτων θα φέρει, τι άλλο; μέτρα τα οποία θα φέρουν περισσότερη ύφεση  η οποία θα φέρει νέα μέτρα (μας θυμίζει κάτι η ανοησία αυτή;) για την «ανάκαμψη» και ούτω καθ’ εξής μέχρεις τελικής πτώσεως.
2) Η Κύπρος πρακτικά δεν (θα) είναι μέλος της ΕΖ πια. Αυτό εννοούν οι αξιολογικοί οίκοι.
Τι μπορεί να επισυμβεί;
  1. Οι Κύπριοι θα προσπαθήσουν να συναλλαχθούν και με άλλα νομίσματα. Δεν ήταν τυχαία η θλιβερή προτροπή του Μπαγίς για υιοθέτηση της λίρας, ή των Ρώσσων για συμμετοχή στην Ασιατική ομάδα. Πιθανή η επιστροφή στην Λίρα αλλά μέχρι τότε δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και η Αγγλική λίρα ή και το δολλάριο.
  2. Συνέπεια; Η χρήση μόνο ρευστού για όλες τις συναλλαγές.
  3. Ανάπτυξη της μαύρης αγοράς χρήματος.
  4. Μάλλον κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος από την απόσυρση καταθέσεων. Με μηδενική εμπιστοσύνη αφού πρακτικά θα μπορούν να «βαζουν χέρι» στις καταθέσεις όποτε θέλουν η κατάθεση χρημάτων σε τράπεα θα ισοδυναμεί με ληστεία.
  5. Αν θα θέλετε να πάτε διακοπές στην Κύπρο θα πρέπει να έχετε μια βαλίτσα με ευρώ, “καλά” ευρώ, όχι Κυπριακά, διότι αυτά θα είναι και δυσεύρετα και “ἀμαρτωλά”.
Τι απ’ όλα αυτἀ θα συμβεί; Κανείς δεν ξέρει αλλά ένα είναι βέβαιο: Οι πιθανότητες το σχοινί με το οποίο κρεμάστηκε η Κύπρος να ξαναχρησιμοποιηθεί είναι αυξημένες για κάθε χώρα την οποία η προτεσταντική Γερμανία θεωρεί “κακιά” και “ἁμαρτωλή”.http://kostasxan.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!