Bόμβα!: Δεν υφίσταται η ONE λένε Γερμανoί – Aπoγoητευμένη από την ευρωζώνη η Deutsche Bank

Πολύ απογοητευμένη από την Ευρώπη δηλώνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της στην οποία προτείνει στους πελάτες να συνεχίσουν να...
πουλάνε ευρώ έως ότου η ισοτιμία φτάσει στο 1,20 έναντι του δολαρίου.

Η απογοήτευση της Deutsche Bank απορρέει κυρίως από τρία μέτωπα, όπως σημειώνει:

Πρώτον, η αντίδραση των πολιτικών στο θέμα της Κύπρου ήταν ιδιαίτερα αντιπαραγωγική. Η ελευθερία της διακίνησης κεφαλαίων έχει αρθεί στο νησί. Η Οικονομική και Νομισματική Ένωση δεν υφίσταται πλέον σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Αν και η χώρα είναι πολύ μικρή, η προθυμία των πολιτικών να περιορίσουν τη διασυνοριακή διακίνηση του ευρώ είναι ένα ξεκάθαρο αρνητικό σινιάλο για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Δεύτερον, η Deutsche Bank δηλώνει ότι έχει εκπλαγεί αρνητικά από τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες, η Ιταλία να οδεύσει σε δεύτερες γενικές εκλογές, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Τρίτον, η οικονομική ανάκαμψη είναι απογοητευτική. Η πλειοψηφία των αναλυτών τοποθετεί πλέον την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο μισό του έτους. Όσο περισσότερο αποδυναμώνουν οι αναπτυξιακές προοπτικές, τόσο αυξάνονται οι πιέσεις για τη διατηρησιμότητα του χρέους των χωρών, αποδυναμώνοντας την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, κάτι αρνητικό για την ανάπτυξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!