Οι εξηγήσεις του FBI για το διάσημο έγγραφο περί UFO

Το FBI έσπασε τη σιωπή του και επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το πιο διάσημο έγγραφο του ψηφιακού αρχείου του.
Πρόκειται για μια μονοσέλιδη αναφορά, με ημερομηνία 2 Μαρτίου του 1950 που απευθύνεται στον τότε επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Έντγκαρ Χούβερ.

Την αναφορά είχε γράψει ο Γκι Χότελ, μετέπειτα επικεφαλής του τμήματος του FBI στην Ουάσινγκτον και αφορούσε στοιχεία σχετικά με «ιπτάμενους δίσκους» από έναν πληροφοριοδότη.
Το θέμα που αναγράφεται στην αναφορά είναι: «Πληροφορίες σχετικά με ιπτάμενους δίσκους».

«Ένας ερευνητής της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι τρεις αποκαλούμενοι ιπτάμενοι δίσκοι ανακτήθηκαν στο Νέο Μεξικό», γράφει ο Χότελ.
Τα ιπτάμενα αντικείμενα είχαν σχήμα κυκλικό, με υπερυψωμένο κέντρο και 15 μέτρα διάμετρο.
Από τους ιπτάμενους δίσκους ανασύρθηκαν τρία ανθρωποειδή, με ύψος σχεδόν 1 μέτρο και μεταλλική στολή πολύ λεπτής ύφανσης.
Το έγγραφο δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2011. Από τότε, εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν διαβάσει και άλλες τόσες φορές έχει αναπαραχθεί από τα μίντια, μαζί με απόπειρες ερμηνείας, πολλές από τις οποίες συνδέουν την υπόθεση με τα διάσημα UFO του Ρόσγουελ.

Για το λόγο αυτό, το FBI έκρινε ότι οφείλει να απαντήσει: «Η αναφορά του Χότελ δεν αποδεικνύει την ύπαρξη UFO. Δεν υπάρχει κανένας λόγος σύνδεσης των δύο υποθέσεων».

Το FBI δεν ερεύνησε ποτέ τη συγκεκριμένη πληροφορία. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι για κάποια χρόνια μετά το περιστατικό του Ρόσγουελ το 1947, ο Χούβερ είχε δώσει εντολή στους πράκτορές του να επαληθεύουν κάθε αναφορά για UFO από την Πολεμική Αεροπορία. Η πρακτική αυτή τερματίστηκε το 1950, τέσσερις μήνες μετά τη διάσημη πλέον αναφορά του Χότελ.
http://www.to-parakseno.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!