"Μοχθηρός και ανάγωγος ο Νταβούτογλου",λένε οι ισραηλινοί


“Μοχθηρή και ανάγωγη” χαρακτηρίζουν την δήλωση Νταβούτογλου, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα σε όσα είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχετικά με την “συγνώμη Νετανιάχου” στον Ερντογάν. Και γενικώς οι ισραηλινοί δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα παρουσιάζοντας την Τουρκία να είναι αυτή που καιγόταν να “τα βρει” με το Ισραήλ.
Η ιστοσελίδα Debkafiles για παράδειγμα γράφει ότι υπήρχαν τέσσερις λόγοι για τους οποίους η Τουρκία έκανε τα πάντα για να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ:



1. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένες από την ισραηλινή στρατιωτική τεχνολογία από τα πολλά χρόνια της στενής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η εξάρτηση αφορά κυρίως στα uav της , τη ραχοκοκαλιά των σύγχρονων στρατών σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για την πώληση των αμερικανικών αεροπλάνων Boeing AWACS στην Τουρκία.
Η Boeing δεν ήταν σε θέση να παραδώσει το αεροσκάφη χωρίς τη συγκατάθεση της Ιερουσαλήμ, επειδή ένα βασικό σύστημα , το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, έχει σχεδιαστεί στο Ισραήλ.

2. Εν όψει της αναταραχής στη Συρία, το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Τουρκίας προορίζεται για τον Περσικό Κόλπο και τα ισραηλινά λιμάνια Haifa και Ashdod,είναι απαραίτητα.

3. Κατά το πρώτο έτος της συριακής εξέγερσης, όταν ο Νταβούτογλου ήταν συχνά στη Δαμασκό για συνομιλίες με τον Μπασάρ Άσαντ, η Άγκυρα πίστευε ότι είχε μεγάλες ελπίδες να γίνει ένας σημαντικός παίκτης για την επίλυση της συριακής κρίσης. Προσπάθησε να έρθει σε συμφωνία με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Άσαντ, για την παρεμπόδιση του Ισραήλ στις έρευνε για αέριο και πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο
Τρία χρόνια μετά, οι Τούρκοι ηγέτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο μέσω ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν βάσιμες ελπίδες να κερδίσουν από το φυσικό αέριο.


4. Η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ιορδανία είναι όλοι στόχοι για την “επικείμενη μεγάλης κλίμακας χρήση χημικών και βιολογικών όπλων από τη Συρία,υποστηρίζουν οι ισραηλινοί συντάκτες.


Ο Ερντογάν ζητά κι άλλα!

Όπως γράφουν οι Times of Israel ο Ερντογάν δεν αρκείται στην συγνώμη και στις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων του Mavi Marmara. Πριν από λίγες ώρες είπε ότι πρέπει να αρθεί και ο αποκλεισμός της Γάζας.

Κι όχι μόνο αυτό.

Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι είναι πολύ νωρίς για να ακυρώσει τα νομικά μέτρα εναντίον ισραηλινών αξιωματικών που ήταν υπεύθυνοι για την επιδρομή στο Mavi Mamara, στην οποία εννέα Τούρκοι ακτιβιστές έχασαν τη ζωή τους.

Δήλωσε επίσης ότι η ανταλλαγή πρεσβευτών μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας δεν θα πραγματοποιηθεί αμέσως και ανακοίνωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί τη Γάζα, πιθανώς τον επόμενο μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!