Eτοιμάζουν κατάσχεση καταθέσεων και στην Ιταλία - Αποκαλυπτική έκθεση του ΔΝΤ



Mε μια ανακοίνωση που είναι περισσότερο απειλή παρά προειδοποίηση για πρώτη φορά ένας διεθνής οργανισμός που φιλοδοξεί να ελέγξει το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, τουλάχιστον αυτό που κινείται εκτός των χωρών των BRICS, το ΔΝΤ "φοβερίζει" την Ιταλία με επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι "Έχει κατορθώσει να επιδείξει αξιοσημείωτα δείγματα ανθεκτικότητας μέχρι στιγμής", όπως παραδέχετια το ΔΝΤ.

"Το τραπεζικό ιταλικό σύστημα αποδεικνύεται ότι δεν είναι απρόσβλητο απέναντι στους κινδύνους: η εντεινόμενη αδυναμία της πραγματικής οικονομίας και οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το χρέος της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν οι κυριότεροι κίνδυνοι αι να χριεάζονται θεραπεία. ¨ολα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοικτά" περιγράφει στην έκθεσή του το ΔΝΤ!
Το ερώτημα είνια κατά πόσον μπορούν να "κτυπήσουν" μια χώρα σαν την Ιταλία και να πιστεύουν ότι θα μπορέσει να σταθεί όρθια η Ευρώπη ή ι παγκόσμιες αγορές αν κάνουν στην Ιταλία αυτό που έκαναν στην Κύπρο. Ήδη χθες σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας τονίζει ότι "Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν περισσότερες καταθέσεις από τους Γερμανούς στις τράπεζες και αυτό είναι αντιπαραγωγικό και πρέπει να διορθωθεί"!
Τα λεγόμενα του Nταϊσελμπλουμ και της εκπροσώπου του Μ.Μπαρνιέ, απλά επιβεβαιώνουν το τι έρχεται.
Απλώς ελπίζουμε νε μην επιβεβαιωθούν τα βρετανικά think tanks που βλέπουν "θερμή" εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο με ένοπλες συγκρούσεις εντός και μεταξύ κρατών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!