Έπαιρναν φωτιά οι πιστωτικές! Η Βίκυ Σταμάτη ξόδεψε 50.000 ελβετικά φράγκα σε... 15 μέρες

vicky-stamati_24-05-2012
Νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν όργιο σπατάλης με υπερπολυτελείς αγορές της συζύγου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, προκύπτουν από στοιχεία της δικογραφίας που έχει στα χέρια του ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλής.
H σύζυγος του πρώην υπουργού, η οποία είναι προφυλακισμένη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το νεοκλασικό παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εμφανίζεται να διατηρεί πιστωτική κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, με πιστωτικό όριο 50.000 ελβετικά φράγκα, μέσω της οποίας φέρεται να πραγματοποιεί πανάκριβες αγορές σε Αθήνα και Ρώμη το καλοκαίρι του 2003.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού της κάρτας VISA της τράπεζας UBS, η κ. Βίκυ Σταμάτη εμφανίζεται να έχει ξοδέψει από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2003, δηλαδή σε διάστημα μόλις 15 ημερών, περισσότερα από 50.000 ελβετικά φράγκα (με την τότε ισοτιμία, 32.000 ευρώ), με αγορές σε υπερπολυτελή καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Ρώμη.
Παράλληλα φέρεται να έχει συνδυάσει τα ψώνια της στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, με τη διαμονή της σε ξενοδοχείο, για το οποίο -όπως προκύπτει- πλήρωσε στις 10 Ιουλίου 1.160,50 ευρώ ή 1.828,23 ελβετικά φράγκα.
Επιπλέον, ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία του πρώην υπουργού Ακη Τσοζατζόπουλου βρέθηκαν, όπως προκύπτει από τα αναφερόμενα στις εκθέσεις κατασχέσεως, αποδείξεις και παραστατικά λογαριασμών από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons», στο Παρίσι, στο οποίο έγινε η γαμήλια δεξίωση του ζεύγους Τσοχατζόπουλου.
Ολα τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους, που φιλοξενήθηκαν σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου, είναι στο όνομα της κ. Βίκυς Σταμάτη και ενός ακόμη προσώπου με μάλλον γερμανικό όνομα.
Στη διάθεση του ανακριτή βρίσκονται επίσης σωρεία εγγράφων του υποκαταστήματος της τράπεζας UBS της Γενεύης, που αφορούν την κίνηση των λογαριασμών (σε ευρώ, ελβετικά φράγκα και δολάρια ΗΠΑ), που διατηρούσε η Βίκυ Σταμάτη επ’ ονόματί της, κατά το χρονικό διάστημα 2006-2009.
Για τους λογαριασμούς της κ. Σταμάτη στην ελβετική τράπεζα γινόταν εκτενής αναφορά στο πόρισμα των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Στους λογαριασμούς αυτούς καταγράφονται χρεώσεις και πιστώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών.
Αλληλογραφία
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έγγραφα της αλληλογραφίας της τράπεζας αποστέλλονταν στην αναγραφόμενη σε αυτά διεύθυνση Πελοποννήσου 11 στην Αργυρούπολη, η οποία φέρεται ως διεύθυνση κατοικίας της κ. Σταμάτη, πλην όμως στην παραπάνω διεύθυνση διέμενε ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος, όπως έχει ήδη προαναφερθεί, μεσολάβησε στις συναλλαγές για τις εργασίες ανακαίνισης στην επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 οικία.
Είναι προφανές -τονίζουν οι εισαγγελείς- ότι προτιμήθηκε η αποστολή των εγγράφων στην παραπάνω διεύθυνση, προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατό το ενδεχόμενο διαρροής του περιεχομένου τους».
«Μιλάει» και το τελευταίο σημειωματάριο
Τα «μέτωπα», ο φόβος των εισαγγελέων και οι παλιοί γνωστοί
Στο τελευταίο σημειωματάριο-ημερολόγιο του γραφείου του για το 2011 έχει καταγράψει την αγωνία του για τις ποινικές υποθέσεις που «έτρεχαν» εναντίον του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αναφέρεται και στην εφέτη-ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στο ότι σχετίζεται με την offshore εταιρεία TORCASO, που φέρεται ότι ανήκει στον κ. Τσοχατζόπουλο και εμπλέκεται στην αγορά του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Συνεχείς είναι οι αναφορές του στις οχλήσεις του ΣΔΟΕ, που τον είχε καλέσει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση των offshore εταιρειών που φέρεται ότι λειτουργούσαν ως «πλυντήριο» για τις μίζες.
Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου έχει σημειώσει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός:
«43 ΜΕΤΩΠΑ! Διώτης ΣΔΟΕ (σ.σ. αναφερόμενος στον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννη Διώτη). ΚΑΛΟΥ (σ.σ. εννοεί προφανώς την ανακρίτρια του Βατοπεδίου).
Εισ. Παρ. Αδάμης, οικονομ εισαγ. (σ.σ. και εννοεί τον εισαγγελέα Πάρη Αδάμη, που ήταν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας και ο πρώτος που ξεκίνησε τη δικαστική έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού για φοροδιαφυγή και για το πώς αποκτήθηκε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου)». Στην ίδια σελίδα είναι σημειωμένο «Οχι Εθνική Γιορτή Παρέλαση Θεσ/νίκη», που ερμηνεύεται ενδεχομένως ότι δεν έπρεπε να εμφανιστεί στην παρέλαση, καθώς ως γνωστόν είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια.
Στο ίδιο ημερολόγιο κάνει αναφορές και στον Λιβανέζο επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ, γνωστό από τη δεκαετία του ’90 από την εμπλοκή του ονόματός του σε παλιότερα σκάνδαλα οπλικών συστημάτων.
Επίσης στην ατζέντα του 2001-2002 ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να κάνει συχνές αναφορές σε ραντεβού του με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Στο ίδιο ημερολόγιο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2002 εμφανίζεται σχεδιάγραμμα που αναφέρεται στη γερμανική εταιρεία ΗDW, που ενεπλέκετο με τη Siemens, σε συμφωνία για την πώληση των ναυπηγείων.
Είναι σημειωμένες λέξεις όπως «Ρώσοι, Γιάννης, 2 ταξίδια, Μόσχα, Ιούλιος, ΔΕΗ, Γιώργος, ΣΚΕΨΕΙΣ 21 σύμβουλοι, ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ Αγωγός» κ.λπ.
«Εσύ καθάρισες με το ΓΑΠ»
Αναφορά σε αρχικά που παραπέμπουν στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (Γ.Α.Π.) κάνει στις προσωπικές του σημειώσεις ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Γράφει: «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας, που έψαχνες για διάφορες λύσεις »μεταφοράς» δεν μου έστειλες τίποτα. Κι εγω όμως έσω μάθει ότι, εσύ καθάρισες με τον Γ.Α.Π!».
Σύμφωνα με ερμηνεία που δόθηκε στα γραφόμενα του κ. Τσοχατζόπουλου, προφανώς απευθύνεται στον πρώην στενό συνεργάτη του, στον οποίο απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των σημειώσεών του και του ζητάει εναγωνίως περίπου 1 εκατ. ευρώ!
Στο ίδιο σημείωμα απευθύνεται στο ίδιο πρόσωπο, πάλι ζητώντας χρήματα: «Ζητώ λεπτά τώρα. Σήμερα μια καθαρή απάντηση πότε και πως. Πόσα; 3χ300.000 είναι μια λογική διακίνηση. Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας, που αναγκάστηκα και βρήκα διάφορους δρόμους και λύσεις μεταφορά βιβλίων».
Ακόμη υπάρχει σημείωση για ραντεβού με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2000, καθώς επίσης και αναφορές σε άλλα πρόσωπα, που είναι συγκατηγορούμενοι του κ. Τσοχατζόπουλου.
Από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού φέρεται να προκύπτει η ύπαρξη μιας ακόμη offshore εταιρείας, με έδρα τη Λιβερία.
Μαίρη Μπενέα, www.ethnos.grhttp://www.pressgr.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»