Translate

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Θησαυρός από μαύρο χρήμα στο χρηματοκιβώτιο του Άκη


Ακόμα και μέσα σε χρηματοκιβώτιο που αναγκάστηκαν να «διαρρήξουν» με τη βοήθεια κλειδαρά οι αστυνομικές αρχές, μετά την έφοδό τους στο γραφείο του, στην Κομνά Τράκα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κρατούσε στοιχεία τα οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν κυριολεκτικό θησαυρό για τον ειδικό ανακριτή, Γ. Μαλλή.
Εκτός από τα δεκάδες φωτοαντίγραφα παραστατικών για τις συναλλαγές της εταιρίας Drumilan Offset Programme LTD, που σχετίζεται με το σκάνδαλο της μίζας για τα TOR M1, σε πλήθος σελίδων διά χειρός του πρώην υπουργού αναγράφονται κατ’ έτος ποσά -το ύψος των οποίων προκαλεί… ίλιγγο- που φέρονται να διακινήθηκαν από και προς off shore εταιρίες. Στοιχεία τα οποία εκτιμάται ότι θεμελιώνουν το σκεπτικό του εισαγγελικού πορίσματος σχετικά με τη ροή των παράνομων αμοιβών και εν συνεχεία το ξέπλυμά τους διά της μετατροπής σε περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα κ.λπ.).
Οι χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού πιστοποιούν ότι είχε τουλάχιστον γνώση της ύπαρξης εξωχώριων εταιριών όπως η Blue Bell, η επωνυμία της οποίας βρίσκεται δίπλα σε χρηματικά ποσά, αλλά και των Beeston Management S.A και P&Α Investments S.Α., οι οποίες φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για να καλυφθούν τα ίχνη και τα στοιχεία του αποστολέα (του Λιβανέζου Al Zayat Foyuad) και του λήπτη της μίζας από την προμήθεια των επίμαχων οπλικών συστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι εντοπίστηκαν ακόμα και αντίγραφα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Bluebell, για την ύπαρξη της οποίας ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει δηλώσει άγνοια.
Επίσης, έγγραφα που καταδεικνύουν το ενδιαφέρον του πρώην υπουργού για το δίκαιο της Λιβερίας για τη σύσταση εταιριών (σχετικές εκτυπώσεις νομοθεσίας από το Ιντερνετ), αλλά και πληροφορίες για -Ελληνα- νομικό σύμβουλο της Λιβεριανής Δημοκρατίας.
Εντύπωση προκαλεί ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος διατηρούσε ακόμα και αντίγραφα fax και ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αντάλλασσε ο ξάδερφός του Νικ. Ζήγρας με το νομικό όμιλο NIEDERER CRAFF & FREY, για ζητήματα που αφορούν στην Drumilan και το διακανονισμό διάφορων χρηματικών ποσών.
Λεπτομερές αρχείο τηρούσε ο πρώην υπουργός για τις κινήσεις λογαριασμών διαφόρων τραπεζών (Credit Lyonnais, Deutsche Bank, Arab Bank Limited, Bank of Austria κ.ά.), τις εργασίες στα ακίνητα που είχε ήδη αποκτήσει (ανακαινίσεις στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο γραφείο της Κομνά Τράκα κ.λπ.) αλλά και πληροφορίες για ακίνητα που προφανώς τον ενδιέφεραν (δεκάδες τοπογραφικά διαγράμματα) και τα οποία φέρονται να συνδέονται με την εταιρία Torcaso. Εντύπωση προκαλεί ότι στα κατασχεθέντα υπάρχει κι ένα αντίγραφο μισθωτηρίου καταφυγίου τουριστικών σκαφών του Δήμου Λευκάδας με αθηναϊκή τουριστική εταιρία, το οποίο όμως στην πίσω του όψη έχει χρησιμοποιηθεί για τη σημείωση διαφόρων ραντεβού.
Αγωνία για την έρευνα των εισαγγελέων
Στο μεταξύ, νέο έγγραφο αποκαλύπτει την αγωνία του πρώην υπουργού να ξεφύγει από τα… νύχια της έρευνας των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου. Πέρα από ιδιόχειρο σημείωμα με την επιθυμία του «Να φύγει η δικογραφία από τις κυρίες», νέο έγγραφο -δακτυλογραφημένο, με χειρόγραφες «επεμβάσεις»- φανερώνει ότι το σχέδιο του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό πρώην υπουργού ήταν η κατάθεση ενστάσεων, μόλις η υπόθεση πάει στον ανακριτή: Μία για άμεση συνάρτηση του ξεπλύματος με το παραγεγραμμένο κύριο αδίκημα της δωροδοκίας και μία για την απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, λόγω χρήσης στοιχείων από άλλη εκκρεμή δικογραφία (για τις συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ).
«Αυτά θα αποτελέσουν σοβαρά νομικά προβλήματα για την κατηγορούσα αρχή. Επομένως, η μετάθεση του προβλήματος στον ανακριτή και στη συνέχεια στο δικαστικό συμβούλιο θα αποτελούσε μια έξυπνη λύση», τονίζεται. Ως «πολύ σημαντικό» και «σωτήριο» για την υπόθεση αναφέρεται το «να ασκηθεί δημιουργική στήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους» για να επιτευχθεί μείωση των διωκόμενων και να «ενημερωθούν αυτοί που πρέπει» πριν της κατάθεσης του υπομνήματος στον ανακριτή.
Επισημαίνεται τέλος ότι όταν η δικογραφία σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, «πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ό,τι απαιτείται, θα δώσουμε με τους νομικούς μας -και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση- τη μεγάλη και τελική μάχη για τη δικαίωση και αθώωση όλων μας».
Ελεύθερος Τύπος,antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: