FINANCIAL TIMES: ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ







Financial Times: Σε λάθος δρόμο η Ελλάδα
«Η Ελλάδα έχει πάρει λάθος δρόμο, γι’ αυτό και μια αναδιάρθρωση του χρέους της είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να μπει σ’ ένα νέο, πιο χαρούμενο μονοπάτι», αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι «Financial Times», κατά τους οποίους «κάθε δυστυχισμένη χώρα έχει τη δική της ιστορία και η Ελλάδα βίωσε μια δραματική στιγμή τη Δευτέρα».


Μέσα από τη στήλη Lex η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι η χώρα μας θα δυσκολευτεί να αποτινάξει το βάρος που δημιουργήθηκε έπειτα από δεκαετίες ανεπάρκειας και αδυναμίας εκπλήρωσης των ρεαλιστικών προσδοκιών του κόσμου. «Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα λάθη της Ελλάδας ξεκίνησαν από την Τουρκοκρατία, όμως, ακόμα κι αν η χώρα είχε βρει τον σωστό δρόμο όταν εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 1981, ακολούθησαν πολλές κακές αποφάσεις τα επόμενα 28 χρόνια», σημειώνουν οι «F.T.». Και προσθέτουν πως «όταν τα αυτοκίνητα χάνονται, μπορούν να γυρίσουν πίσω στο σημείο όπου πήραν τον λάθος δρόμο. Η αντίστοιχη δημοσιονομική μανούβρα είναι η διαγραφή χρεών».

Σχόλια

Ο χρήστης rose-oil είπε…
Η αλήθεια είναι ότι όταν διαβάζω τέτοιου είδους άρθρα θέλω να γελάσω. Κάθε φορά βγαίνουν δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, χρηματιστές, πολιτικοί και λένε με περίσσιο θράσσος ότι η Ελλάδα έχει πάρει λάθος δρόμο...Η Ελλάδα, μια δυστυχισμένη χώρα...Που αντί να είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι της Ευρώπης, έχουμε καταντήσει οι πιο σκυθρωποί!!!!

Για τη δυστυχία και τη μιζέρια μας δεν ξέρω κατά πόσο φταίνε οι πολίτες αυτής της χώρας, οι πολιτικοί της ή όλοι αυτοί του εξωτερικού. Πάντως, ο σοφός λαός μας λέει ότι το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει...Αυτό ας το σκεφτούνε αυτό όλοι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις (και του εσωτερικού και του εξωτερικού....)

Ας μη γελιόμαστε, η Ελλάδα πήρε λάθος δρόμο επειδή όλοι αυτοί μας έδειξαν λάθος πινακίδα. Έτσι είναι αν θέλεις να πας στη Γερμανία και η πινακίδες σε οδηγούν στην Ιρλανδία, στην Ιρλανδία θα βρεθείς...Έλεος πια με τους σωτήρες της οικονομίας μας.

Σωτήρες δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση της χώρας μας και των πολιτών της ώστε να πλουτίζουν και να κάνουν το δικό τους παιχνίδι στις αγορές.

Το θέμα για όλους αυτούς δεν είναι να "σώσουν" την Ελλάδα, αλλά το πως θα την ξεπουλήσουν στην χαμηλότερη τιμή.

Και το χειρότερο όλων? Εμείς καθόμαστε και τους γλείφουμε...Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και με το παραπάνω, λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Όχι κύριοι δεν είστε εντάξει απέναντι σε καμία υποχρέωσή σας. Αν ήσασταν εντάξει, η χώρα μου δεν θα ήταν σε αυτό το χάλι σήμερα...

Ευχαριστώ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!