Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ;




Αβύθιστος, φρεσκοβαμμένος και χρυσοπληρωμένος.
Ο Τιτανικός βυθίστηκε επειδή ο καπετάνιος έκανε λανθασμένη εκτίμηση ή επειδή ο πλοιοκτήτης που πίεσε τον καπετάνιο να μην αλλάξει ρότα; ή επειδή ο ναυπηγός που έπεισε τον πλοιοκτήτη ότι το πλοίο είναι αβύθιστο ήταν αλαζόνας;
Ο Τιτανικός σίγουρα δεν βυθίστηκε επειδή οι στιβαγμένοι σαν σαρδέλες επιβάτες της τρίτης θέσης δεν είχαν πληρώσει πιο ακριβό εισιτήριο ώστε το πλοίο να είναι καλύτερα εξοπλισμένο για αποφυγή παγόβουνων. Κοινώς, το σύνθημα “να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν”, πέρα από λαϊκίστικο είναι και δίκαιο. Ιδίως όταν οι επιβάτες της πρώτης θέσης απολαμβάνουν προκλητική χλιδή, εκμεταλλευόμενοι τις  αναγκες  των ασθενών τάξεων.
Δεν λέω, μπορεί οι Έλληνες εργαζόμενοι  να μην έχουν επιδείξει ιδανική συμπεριφορά, και κάποιοι αναμφίβολα έχουν κοστίσει στην ελληνική οικονομία τα μαλιοκέφαλα της. Ωστόσο, δεν είχαν αυτοί ούτε την ευθύνη διαχείρησης της οικονομίας, ούτε αυτή της διοίκησης του κρατικού μηχανισμού, ούτε της τήρησης των νόμων. Δεν είχαν καν τα χρήματα στα χέρια τους για να επηρεάσουν σε ικανό βαθμό τις εξελίξεις.
Δεν είχαν το τιμόνι στα χέρια τους. Είχαν ψηφίσει καπετάνιους  με πολλά ΘΑ και  ΘΑ  , που υπάκουσαν στους πλοιοκτήτες  και  πείστηκαν από τους ναυπηγούς. Τα παγόβουνα πάντοτε υπήρχαν ,κάποτε θα τα συναντούσαν, δεν ξεφυτρώνουν  απο την μια  στιγμή στην άλλη.ΤΑ ΠΑΝΤΑ  ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΚΑΝΟΝΕΣ,ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΗΝ  ΤΥΧΗ ΤΟΥ  ΑΤΥΧΟ ΒΓΑΙΝΕΙ.Ταυπόλοιπα συμπεράσματα  είναι δικά σας γιατί εσεις θα πληρωσετε τον λογαριασμό,μη  νομίσετε οτι δεν εχετε  ευθύνη......πάντα  πληρώνει ο λαός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!