ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια ως προς την τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση στην Ιρλανδία, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ, όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής του G20.
Η Μέρκελ δήλωσε ότι οι επενδυτές, που έχουν πουλήσει ιρλανδικά ομόλογα λόγω των ανησυχιών ότι η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει, δεν έχουν κατανοήσει τον μηχανισμό στήριξης που έχει δημιουργηθεί στην ΕΕ για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων.
Στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας συζήτησαν την κρίση χρέους στην Ιρλανδία και κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται αργότερα κάποια κοινή δήλωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας, Στέφεν Σέιμπερτ.
"Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας συζήτησαν σήμερα το πρωί για το θέμα της Ιρλανδίας", δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
"Πιθανώς θα κάνουν κάποια κοινή δήλωση στη διάρκεια της ημέρας", πρόσθεσε, επισημαίνοντας: "Αντιμετωπίζουν σοβαρά την κατάσταση".
Το ποσό που αναµένεται να χορηγηθεί στην Ιρλανδία, αν κριθεί απαραίτητη η οικονοµική βοήθεια, εκτιµάται ότι ανέρχεται σε περίπου 50 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι το κόστος ώστε το ιρλανδικό δηµόσιο να σώσει πέντε από τις µεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.ΠΗΓΗ:News247

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!