Το Ισραήλ επιδιώκει να διορίσει τον Τόνι Μπλερ συντονιστή της Λωρίδας της Γάζας- MME


Νοέμβριος , 2023. Ελλάδα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ισραήλ επιδιώκει να διορίσει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ως συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα οι «Times of Israel» αναφέρουν, «Το Ισραήλ επιδιώκει να διορίσει τον Μπλερ ως συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε την Κυριακή, από την επιθυμία του να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Παλαιστινιακή Λωρίδα και να μειώσει τη διεθνή πίεση καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος του στη Χαμάς».

Εξάλλου η ισραηλινή Yedioth Ahronot, επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ελπίζει να επωφεληθεί από την εμπειρία του Μπλερ ως πρώην απεσταλμένος στην περιοχή για το Κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής για να κατευνάσει τις διεθνείς ανησυχίες για το πολιτικό κόστος της Ισραηλινής εκστρατείας στη Γάζα.

Η έκθεση ανέφερε ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Μπλερ σχετικά με αυτό το θέμα και οι συνομιλίες ήταν ακόμη σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες. Το γραφείο του πρώην Βρετανού ηγέτη είπε επίσης στην ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet ως απάντηση ότι «δεν του δόθηκε ούτε του προσφέρθηκε θέση», αλλά δεν αρνήθηκε ευθέως οποιαδήποτε επαφή.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ο ακριβής ορισμός του προτεινόμενου ρόλου, το εύρος και η εξουσία του δεν έχουν ακόμη καθοριστεί με σαφήνεια, προσθέτοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην «παροχή ιατρικής περίθαλψης και φαρμάκων και στη δυνατότητα εκκένωσης τραυματιών και ασθενών από το Λωρίδα της Γάζας.”

Το γραφείο του Μπλερ ανέφερε σε δήλωση στο Ynet, «Ο Μπλερ διατηρεί γραφείο στο Ισραήλ και συνεχίζει να εργάζεται για θέματα που σχετίζονται με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους. Είναι κατανοητό ότι είχε συνομιλίες με ανθρώπους στην περιοχή και αλλού για να δει τι μπορεί να γίνει , αλλά δεν του έχει δοθεί ούτε του έχει γίνει πρόταση για τον ρόλο».

https://echedoros.blog/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»