Κινέζοι, Τούρκοι, Ρώσοι ηγούνται της λίστας Golden Visa για την Ελλάδα, Λάβετε Διαβατήρια

ΑΘΗΝΑ – Το πρόγραμμα Golden Visa της Ελλάδας που προσφέρει στους πλούσιους ξένους και τις οικογένειές τους 5ετή άδειες παραμονής και πολύτιμα διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δελεάσει κυρίως Κινέζους, Τούρκους, Ρώσους και Λιβανέζους αγοραστές.

Πρέπει να ξοδέψουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ (545.743 $) σε ακίνητα για να είναι επιλέξιμες στις περισσότερες περιπτώσεις μετά τον διπλασιασμό του ορίου τον Αύγουστο, επειδή οι επενδυτές μάζεψαν πολλές μονάδες και τις έβαζαν σε πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Αυτό οδήγησε σε κομμάτια γειτονιών στην Αθήνα σχεδόν να αδειάσουν από μακροχρόνιους κατοίκους με μισθώσεις υπέρ των χρηστών προγραμμάτων όπως το Airbnb που περνούν μόνο σχετικά λίγες νύχτες σε διαμερίσματα.

Αυτό εξάντλησε περαιτέρω την προσφορά και αύξησε τη ζήτηση ταυτόχρονα, εκτινάσσοντας τα ενοίκια και αλλάζοντας τους χαρακτήρες των τόπων όπου ζούσαν οι Έλληνες, ειδικά γύρω από την Ακρόπολη και ακόμη και την αναρχική περιοχή των Εξαρχείων.

Ο ιστότοπος Schengenvisainfo ανέφερε ότι η Κίνα και η Τουρκία προηγούνται στον αριθμό των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Golden Visa της Ελλάδας, με 6.405 και 618 υπηκόους να έχουν λάβει άδειες διαμονής το 2021.

https://www.schengenvisainfo.com/news/those-who-planned-to-move-to-portugal-in-2023-might-still-be-eligible-for-non-habitual-residence-tax-break/

Τον Φεβρουάριο του 2023, εκδόθηκαν συνολικά 10.105 άδειες διαμονής σε επενδυτές, μαζί με 18.154 άδειες για τα μέλη των οικογενειών τους, με Ρώσους και Λιβανέζους στη λίστα με αυτούς που τις λαμβάνουν.

Περίπου 6.405 υπήκοοι από την Κίνα και 618 υπήκοοι από την Τουρκία έλαβαν άδειες παραμονής μέσω του Προγράμματος Golden Visa το 2021, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφέρει ο ιστότοπος.

Αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, τον Φεβρουάριο του 2023 εκδόθηκαν συνολικά 10.105 άδειες διαμονής σε επενδυτές, καθώς και 18.154 σε μέλη των οικογενειών τους που μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα χωρίς να πληρώσουν φόρους εισοδήματος.

Το υψηλότερο σημείο αναφοράς για τη λήψη βίζας ισχύει στις πιο δημοφιλείς περιοχές, ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς και στα νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Θεσσαλονίκης που αυξάνει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Το πρόγραμμα Golden Visa της Ελλάδας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επενδυτικά προγράμματα στην Ευρώπη, στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που δείχνουν ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 απέφερε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,09 δισεκατομμύρια δολάρια).

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, υπήρξαν 3.900 αιτήματα για αγορά κατοικιών ακινήτων που ελήφθησαν από τις αρχές σε σύγκριση με 1.444 που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο το 2022 όταν χαλαρώθηκαν τα μέτρα υγείας για τον COVID-19.

Από τον Μάιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023, υπήρξαν 8.351 αιτήσεις για βίζα επενδυτών με 35 τοις εκατό εγκεκριμένες, η ΕΕ προειδοποιεί ότι τα προγράμματα διαμονής είναι ανοιχτά σε εγκληματικές δραστηριότητες και ξέπλυμα χρήματος με την αγορά ακινήτων.

https://www.thenationalherald.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»