Ηγέτης Χεζμπολάχ για επιθέσεις Χαμάς σε Ισραήλ: «Είναι 100% Παλαιστινιακές»

video capture
video capture

«Η πλημμύρα του Αλ-Άκσα επεκτάθηκε και σε άλλα μέτωπα», ανέφερε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο πρώτο του μήνυμα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ αλλά και την απάντηση του Τελ Αβίβ με τους αεροπορικούς βομβαρδισμού και τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

«Η μάχη δεν αφορά περιφερειακά ζητήματα»

Χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς «100% παλαιστινιακές», επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να διαψεύσει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για συμμετοχή της Χεζμπολάχ στην οργάνωση της επιχείρησης της 7ης Οκτωβρίου. Δήλωσε συγκεκριμένα πως «αυτή επιχείρηση είναι σπουδαία, αυτή η ιερή επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή και υλοποιήθηκε από Παλαιστίνιους», ενώ συνέχισε: «Δεν υπήρχε καμία αρνητική πλευρά αυτής της επιχείρησης και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με άλλο τρόπο». 

«Δεν γνωρίζαμε την επιχείρηση που σχεδίασαν υπό άκρα μυστικότητα οι Παλαιστίνιοι. Δεν αναστατώθηκε ο άξονας της αντίστασης. Η μάχη είναι καθαρά παλαιστινιακή, δεν αφορά περιφερειακά ζητήματα», πρόσθεσε. Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προκάλεσε σεισμό στο Ισραήλ».

Οι ισραηλινές δυνάμεις είναι αυτές που διέπραξαν μαζικές δολοφονίες κατά του ισραηλινού λαού, τόνισε ενώ είπε ότι «το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω του ομήρους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

Ο ίδιος επεσήμανε πως όποιος θέλει να αποτρέψει έναν περιφερειακό πόλεμο, πρέπει να σταματήσει γρήγορα τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ φταίνε για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ευθύνονται για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα» και στους λαούς της περιοχής, είπε επίσης και συνέχισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά της κατάπαυσης του πυρός, κατά των πάντων. Πρέπει να λογοδοτήσουν για το τι κάνουν στους ανθρώπους στην περιοχή».

«Η μάχη συνεχίζεται»

Κατά τα άλλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «όσους στην Υεμένη και το Ιράκ συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη». «Ο αποκλεισμός της Γάζας είναι βάναυσος, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε αγχωτικές καταστάσεις και κανείς στον κόσμο δεν ενδιαφέρεται. Αυτό συμβαίνει εδώ και 23 χρόνια», είπε επίσης εξαπολύοντας πυρά κατά της διεθνούς κοινότητας.

«Μπήκαμε στη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου»

Ο Νασράλα λέει ότι η Χεζμπολάχ μπήκε στη μάχη στις 8 Οκτωβρίου, την επομένη της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Ανέφερε ότι η καθημερινή ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των λιβανικών συνόρων μπορεί να φαίνεται ανάξια λόγου, αλλά είναι πολύ σημαντική, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ανταλλαγή πυρών, πρώτη φορά από το 1948. Ο Νασράλα επιβεβαίωσε επίσης ότι 57 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «η Χεζμπολάχ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις της μέρα με τη μέρα και αναγκάζει το Ισραήλ να κρατήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί της Γάζας ή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι όλες οι επιλογές στο μέτωπο του Λιβάνου είναι ανοικτές, και σημείωσε πως η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Σχολιάζοντας στην ανάπτυξη πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην περιοχή, ο Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ δεν εκφοβίζεται.

«Επιβεβαιώνεται ότι το Ιράν δεν ασκεί κηδεμονία»

Ο Νασράλα, συνέχισε λέγοντας πως η επιχείρηση της Χαμάς «έχει στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις και θα αφήσει τα αποτελέσματά της στο παρόν και το μέλλον του [Ισραήλ]», και επεσήμανε:  «Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία στις παρατάξεις της αντίστασης και οι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης. Τίποτα δεν ξεκίνησε καν και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσιά τους, τα δισεκατομμύριά τους για να υποστηρίξουν αυτή την παράνομη οντότητα (σ.σ. το Ισραήλ)».

«Ανόητο λάθος, πιθανή επίθεση στο Λίβανο»

Μια επίθεση στον Λίβανο θα ήταν το «πιο ανόητο λάθος» που θα μπορούσε να κάνει το Ισραήλ, προειδοποιεί ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. «Αν ο εχθρός αρχίσει να επιτίθεται σε οποιαδήποτε περιοχή του Λιβάνου θα κάνει το πιο τεράστιο, το πιο ανόητο λάθος», είπε.

«Η πλημμύρα της Αλ-Άκσα επεκτάθηκε»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, τον οποίο αποκάλεσε «πλημμύρα της Αλ-Άκσα, έχει επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα.

«Αδελφοί και αδελφές μου, ειρήνη σε όλους σας», είπε ο Χασάν Νασράλα και συνέχισε: «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να θυμηθούμε εκείνους που είναι πρότυπα της Χεζμπολάχ».  

Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες «». Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ εκφράζει επίσης «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων έπεσαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς μέσα στο Ισραήλ.

https://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»