Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβεται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

maxar
maxar

Ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας ως ασπίδα για τις σήραγγες και τα επιχειρησιακά του κέντρα κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση ο ισραηλινός στρατός.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που επικαλείται το Reuters ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, «η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της».

Ο Χαγκάρι έδειξε στους δημοσιογράφους φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις που ισχυρίζεται ότι δείχνουν ότι, η Χαμάς, χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα και ειδικότερα το νοσοκομείο Αλ Σίφα, προκειμένου να κρύψει θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα. «Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα», τόνισε.

«Προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής εναντίον του λαού μας»

Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος της Χαμάς και μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος, Ezzat El-Reshiq, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού αξιωματούχου, αναφέροντας στο Telegram πως, «δεν έχουν καμία βάση αλήθειας αυτά που ανέφερε ο εκπρόσωπος του εχθρικού στρατού». Ο El-Reshiq κατηγόρησε το Ισραήλ ότι, διαδίδει ψέματα, κάνοντας λόγο για «προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής εναντίον του λαού μας»

Τα σχόλια του IDF έρχονται όσο οι ισραηλινές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες έξω από τη Γάζα, ενώ πραγματοποιούν επιδρομές στον θύλακα και προετοιμάζουν τη χερσαία επιχείρησή τους, ως αντίποινα για τις επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ, κατά τις οποίες περίπου  1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

https://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»